Utredning. Polisens utredning kan inte visa att något brott har ägt rum. Foto: Mostphotos

Ingen misstanke om våldtäkt på Tele2 Arena

Den våldtäktsanmälan som upprättades under Hammarbys premiärmatch på Tele2 Arena i söndags kommer sannolikt att läggas ned. Polisen misstänker inte längre att något brott har ägt rum.

  • Publicerad 15:14, 3 apr 2018

Det var i söndags som en anmälan om våldtäkt upprättades i samband med Hammarbys premiärmatch mot Sirius på Tele2 Arena. Enligt anmälan ska en kvinna ha utsatts för ett övergrepp på en toalett inne på arenaområdet och förts till sjukhus med okända skador.

Nu meddelar polisen att det inte längre finns någon misstanke om våldtäkt, vilket DN var först att skriva.

– Förmodligen kommer ärendet att skrivas av. Det finns ingenting som tyder att ett brott ligger bakom, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen till StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vad som har framkommit i utredningen vill polisen inte kommentera närmare.

– Vi har helt enkelt inte fått fram något som tyder på att något brottsligt har ägt rum, säger Lars Byström.

Flera överfallsvåldtäkter under påskhelgen

Rubriceringen ändras också i fallet där en kvinna i går eftermiddag ska ha utsatts för ett våldtäktsförsök, men lyckats slå sig fri, i en port vid Norra Stationsgatan i City. Händelsen utreddes initialt som ett försök till våldtäkt men utreds nu som ett sexuellt ofredande.

– Ingenting har framkommit som tyder på sexuellt tvång. Man kan uppfatta saker initialt, sedan hanterar vi det utifrån de första uppgifterna vi har och sedan kan det ändras under resans gång. Där verkar det inte handla om något våldtäktsförsök, snarare något ofredande, säger Lars Byström.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ännu har ingen misstänkt gripits, trots ett utförligt signalement, som StockholmDirekt har berättat om här.

I två ytterligare fall, där kvinnor i helgen har överfallits och misstänks ha våldtagits utomhus i Ulvsunda i Bromma respektive Frescati, pågår fortsatta utredningar gällande våldtäkter.

Enligt polisen har ännu inget genombrott gjorts i ärendet i Ulvsunda. Gällande den misstänkta överfallsvåldtäkten i Frescati pågår ännu informationsinhämtning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.