MORD. Polisen har ännu ingen gripen för dådet. Foto: Sacharias Källdén

Ingen misstänkt för Rinkebymordet

En man sköts ihjäl i ett garage i Rinkeby under lördagskvällen. Polisen har ännu ingen misstänkt för dådet.

  • Publicerad 13:50, 2 jan 2018

Det ar under natten mot lördag som polisen fick in ett larm om att en person hade skjutits i ett garage i Rinkeby. Det finns för närvarande ingen person som är identifierad som ansvarig för mordet.

– Utredningsledaren säger att man ska fortsätta med dörrknackning. Vi har ingen misstänkt eller gripen, säger Kjell Lindgren, talesperson för polisen i Stockholm, till Vi i Kista/Rinkeby/Tensta.

När polisen och ambulanspersonal kom till platsen försökte de rädda offrets liv, men han avled på platsen. Enligt Aftonbladet ska skytten ha stått och väntat på offret i garaget. Därefter ska gärningsmannen ha skjutit offret när den senare satt i sin bil. Den avlidne ska vara känd av polisen sedan tidigare.

– Det är saker vi ogärna kommenterar. I nuläget håller vi vissa detaljer för oss själva, säger Lars Byström på polisen till Vi I Kista/Rinkeby/Tensta.

Flera skott ska också ha avlossades mot en lägenhet under lördagskvällen. Men polisen kan för närvarande inte säga om de två händelserna har koppling till varandra, även om en utredning om mordförsök har inletts.

– Det är svårt att säga, men samtidigt tittar vi på om det finns en koppling, säger Lars Byström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.