Satsning. Tillsammans med Grannsamverkan genomförde polisen i Norrort en höstlovssatsning för att förhindra inbrott. Foto: Mostphotos

Ingen ökning av inbrott under höstlovet

Under höstlovsveckan låg inbrotten på normal nivå i Norrort, förutom lägenhetsinbrott i Danderyd som stack ut. Där misstänker polisen att det rör sig om samma gärningspersoner.

  • Publicerad 11:33, 5 nov 2018

Förra veckan skedde tre inbrott i lägenheter i Danderyd, samt ett försök till inbrott. Även ett villainbrott skedde. Polisen kallade in både helikopter och hundpatrull i sökandet efter gärningspersonerna. Vid lägenhetsinbrotten har man krossat rutor i anslutning till altandörren.

Caroline Edberg, kommunpolis i Danderyd, menar att dessa inbrott sticker ut eftersom det var så pass många under samma dag.

– Jag skulle inte säga att det är en ökning, men det är ovanligt med lägenhetsinbrott. Samtliga skedde på samma adress, så vi misstänker att det är samma gärningsperson eller gärningspersoner, säger Caroline Edberg.

I Täby skedde fem rapporterade inbrott förra veckan, tre fullbordade villainbrott och två försök. Detta motsvarade samma mängd som veckan innan.

I Vallentuna skedde endast ett inbrott i en villa där någon brutit upp ett fönster till vardagsrummet.

Under höstlovsveckan genomförde polisen i Norrort en extrasatsning där man ville öka synligheten tillsammans med grannsamverkan för att förebygga inbrott under lovet.

– Det är svårt att mäta, men vår förhoppning är att det gav något. Tanken var att skapa dialog med folk som är hemma och upplysa dem, säger Caroline Edberg.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förslaget: Byt namn på lokalpolisområde Täby

Nyheter "Ska attrahera samtliga kommuner" Både polisen och Vallentuna kommun ställer sig positiva till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby. "Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner", säger polisen Per Åkermark.tisdag 22/1 16:35

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19