Satsning. Tillsammans med Grannsamverkan genomförde polisen i Norrort en höstlovssatsning för att förhindra inbrott. Foto: Mostphotos

Ingen ökning av inbrott under höstlovet

Under höstlovsveckan låg inbrotten på normal nivå i Norrort, förutom lägenhetsinbrott i Danderyd som stack ut. Där misstänker polisen att det rör sig om samma gärningspersoner.

  • Publicerad 11:33, 5 nov 2018

Förra veckan skedde tre inbrott i lägenheter i Danderyd, samt ett försök till inbrott. Även ett villainbrott skedde. Polisen kallade in både helikopter och hundpatrull i sökandet efter gärningspersonerna. Vid lägenhetsinbrotten har man krossat rutor i anslutning till altandörren.

Caroline Edberg, kommunpolis i Danderyd, menar att dessa inbrott sticker ut eftersom det var så pass många under samma dag.

– Jag skulle inte säga att det är en ökning, men det är ovanligt med lägenhetsinbrott. Samtliga skedde på samma adress, så vi misstänker att det är samma gärningsperson eller gärningspersoner, säger Caroline Edberg.

I Täby skedde fem rapporterade inbrott förra veckan, tre fullbordade villainbrott och två försök. Detta motsvarade samma mängd som veckan innan.

I Vallentuna skedde endast ett inbrott i en villa där någon brutit upp ett fönster till vardagsrummet.

Under höstlovsveckan genomförde polisen i Norrort en extrasatsning där man ville öka synligheten tillsammans med grannsamverkan för att förebygga inbrott under lovet.

– Det är svårt att mäta, men vår förhoppning är att det gav något. Tanken var att skapa dialog med folk som är hemma och upplysa dem, säger Caroline Edberg.

Vittne stoppade rattfyllerist – tog bilnycklarna

Nyheter Föraren körde vårdslöst i Täby Ett vittne grep in och stoppade en förare efter vårdslös körning på en parkering.onsdag 10/7 13:53

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nyheter Blir inget klättercenter Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.fredag 5/7 15:00
Stockholm Direkt