Bosse Englunds second hand-butik på Rörstrandsgatan ska stänga. Foto: Robin Högberg

Ingen räddning för klassisk retrobutik i Vasastan

Om en månad ska Bosse Englund ha stängt igen second hand-butiken på Rörstrandsgatan. Nu gör han sig av med det sista i butiken.

  • Publicerad 16:11, 28 aug 2017

Inredningsbutiken Fifty Fifty, som funnits på Rörstrandsgatan 11 sedan 1984, är uppsagd och den 30 september ska Bosse Englund ha lämnat lokalen. Detta efter att hyresvärden Cityfast Sverige AB, meddelat att de har för avsikt att bygga om lokalen, som Stockholm Direkt berättat tidigare.

– Det är bara ett skal kvar här, jag har sålt nästan allt porslin, alla lampor, möbler och tyger. Det är ett fåtal tekoppar, några bokhyllor och en högre stringhylla kvar i princip. Jag är pressad att sälja ut allt, säger Bosse Englund.

Klassisk retrobutik tvingas lämna – värden vill hellre ha krog

Efter att kontraktet på Rörstrandsgatan går ut har han, precis som i våras, ingen ny lokal att flytta till. Cityfast Sverige har enligt honom inte erbjudit någon ny lokal.

– De har sagt att jag eventuellt kunde få tolv månadshyror i handen. Det var snart nio månader sedan, sedan har jag inte hört något alls. Men oavsett så täcker det inte någonting, kontraktet för lokalerna är värt uppemot 600 000, säger Bosse Englund.

De nya lokalerna måste vara på en affärsgata som Rörstrandsgatan och kan inte ligga på en bakgata, understryker han.

– Jag har tittat på lokaler på Odenplan, men sådana lokaler kostar 500 000-800 000 kronor. Så jag har inget alternativ. Det är helt kört, även om jag får tolv eller till och med tjugofyra månadshyror. Jag blir arbetslös, säger Bosse Englund.

Retroaktiv hyreshöjning slår hårt mot boende

Enligt honom har Cityfast Sverige ratat flera av hans erbjudanden, till exempel att betala högre hyra och hans önskar om att vara kvar till december.

Stockholm Direkt har försökt komma i kontakt med Cityfast Sveriges vd Richard Ghneim, utan att få svar. Men enligt en man på Cityfast Sveriges förmedling, som inte vill uppge sitt namn, har Bosse Englund erbjudits kompensation.

– Han har absolut blivit lovad minst tolv månadshyror, men någon ersättningslokal ville han inte ha. Han ville bara ligga på Rörstrandsgatan, som han alltid gjort, säger mannen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17