Uppskjutet. Vällingby simhall behöver renoveras, frågan är när det blir av. Foto: Mostphotos

Ingen renovering i sikte av Vällingby simhall

Trots att Vällingby simhall blir allt mer sliten, finns det ännu ingen tidplan för när en renovering kan vara genomförbar.

  • Publicerad 17:22, 1 apr 2019

Planen var att Vällingby simhall, som är i stort behov av en renovering, skulle ha rustas upp under 2019. Men i höstas kom beskedet om att beslutet sköts upp. Anledningen var enligt idrottsförvaltningen att man behövde vänta på att en ny politisk majoritet skulle komma på plats.

Därför dröjer renoveringen av Vällingby simhall

Vällingbys simhall kan renoveras för 400 miljoner

Men nu ser renoveringen ut att dröja ännu längre. Flera idrottshallar i kommunen som är i renoveringsbehov får vänta, eftersom det fattas 250 miljoner kronor i fastighetskontorets budget i år.

Larmet: Akuta upprustningar skjuts upp

Linda Laine, pressansvarig på fastighetskontoret, menar dock att det inte är därför som renoveringen av just Vällingby simhall är fortsatt uppskjuten. I nuläget finns inte någon plan för när i tiden den skulle kunna ske.

– Att renovera och rusta upp Vällingby simhall i sin helhet är en stor investering som kräver ett separat politiskt beslut, skriver hon i ett mejl.

​Vidare menar Linda Laine att asbest och PCB som tidigare upptäckts i hallen, inte är farligt så länge man inte går in och river upp ytor. Hon berättar att man har sanerat där det har krävts.​

Hur lång tid kan det gå innan det finns risk för att simhallen behöver stänga?

– Det går inte att svara på det. Vi har en del problem med betongkonstruktionen, i vilken armeringarna rostar och vi kan se att de har sprängt betongen på vissa ställen. Än så länge är det ingen fara. Vi har koll på läget, men det är svårt att lappa och laga konstruktionen. Vattenreningen är också underdimensionerad.​

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt