Bruket. Så här brukar det se ut under snörika vintrar. Just nu är det däremot betydligt mindre mängder snö i botten av backen. Foto: Mikael Andersson

Ingen skidåkning i Bruket på sportlovet

Under helgen fanns en hel del längdskidåkare på plats i Bruket. Men på sportlovet kommer längdskidåkningen inte att hålla öppet, och när backen kommer kunna öppna är ovisst.

  • Publicerad 12:09, 17 feb 2020

Just nu ligger det snö i botten på backen av Bruket och i helgen var det flera som tog chansen att åka några varv på sina längdskidor.

– Det var framför allt Järfälla längdskidklubbs ungdomsverksamhet som kom och åkte i helgen. De var ungefär 15-20 stycken som kom. Det har egentligen inte varit öppet för övriga allmänheten, men det är säkert folk som kommit och åkt längdskidor ändå, säger Per Orlebäck, driftansvarig på Bruketbacken.

Just nu är det bara längdskidor som går att åka i botten på backen. Det finns ingen snö som gör det möjligt att åka utförsåkning och det milda vädret gör att det är osäkert hur länge snön ligger kvar.

– Den ligger kvar fortfarande, men det försvann rätt mycket snö i helgen också. Det går att åka runt ett par hundra meter, i alla fall, säger Per Orlebäck.

Ingen sportlovsåkning

Planen var att Bruket ska hålla öppet för längdskidåkning under sportlovet med möjlighet att låna skidor av kommunen och längdskidklubben. Men så blir det inte. Under måndagen togs beslut om att längdskidåkningen ställs in.

– Vi har tagit beslut om att ställa in det för att det är för lite snö. Kommunen och längdskidklubben hade tänkt ha ledare och skidor på plats, men så blir det inte, säger Per Orlebäck.

Stockholm Direkt