Ingen skidåkning i Skattmansöbacken till helgen. Foto: Fredrik Gustafsson

Ingen skidåkning i Skattmansö till helgen

Skidsugna Enköpingsbor får vänta. Det blir ingen slalom i Skattmansöbacken till helgen.

  • Publicerad 17:15, 9 jan 2017

– Tyvärr blir det ingen öppning nu till helgen, säger Daniel Jäderblom, som är Skattmansöbackens ordförande.

Han menar att anledningen till ickeöpnningen är enkel: Backen hinner inte bli klar.

– Det tar ungefär 240 timmar att färdigställa backen. Nu har vi hållit på i 70 timmar. Vi hade behövt en dag till av sprutning med snökanoner, säger han.

Enligt honom spelar det ingen roll att det har kommit snö från himlen och att backen just nu är vit. För att kunna åka skidor är ordentligt med snö från snökanoner ett måste.

– Kör du två svängar i backen nu så åker du på gräs, säger Daniel Jäderblom.

Till årets skidsäsong har Skattmansöbacken fått in fler personer som hjälpt till med snöläggningen av pisten.

Och det har funnits folk på plats som arbetat med backen så fort vädret tillåtit, men en del av den effektiva arbetstiden stjäls av ut- och inkonkande.

– All utrustning måste ut ur förråd så fort det blir väder för att jobba med backen. Det tar tre timmar ungefär. Och när vi inte kan jobba mer så måste allting in igen, säger ordföranden.

Nu hoppas han istället på att kunna öppna backen nästa helg, den 21 och 22 januari. Men allt hänger på att väderprognosen inte förändras allt för mycket.

– Det ska bli kallare i veckan. Vi får hoppas att det håller i sig och att vädergudarna är med oss, säger Daniel Jäderblom.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fräck stöld - väcktes av mc-tjuvar

Nyheter Två män stal en motorcykel från ett bilsläp i natt. Mitt under stölden vaknade mc-ägaren som sov i sin bil.måndag 28/5 9:47

Händelserik helg i Enköping

Nyheter Det blev en helg med många mindre brott, men tack och lov färre grova.söndag 27/5 18:41