Stängt. Olle Carlsson, verksamhetsansvarig på Väsjöbacken, berättar att skidanläggningen i Sollentuna inte öppnar den här vintersäsongen. Foto: Anton Kyhlbäck

Ingen skidåkning i Väsjöbacken i år

I år är första vintern på nästan 30 år skidanläggningen i Sollentuna inte öppnar. Den milda vintern har slagit hårt mot vinterverksamheterna inför sportlovet.

  • Publicerad 09:35, 20 feb 2020

Väsjöbacken meddelar nu att de inte öppnar skidanläggningen för årets säsong.

Senast den höll stängt var 1991, berättar Olle Carlsson, anläggningsansvarig:

– Det är tråkigt och känns lite snopet, ärligt talat. Vi tog beslutet i fredags att det inte blir något den här vintern.

I början på året fick flera vinterverksamheter i Sollentuna, däribland Väsjöbacken, en svår start i och med det milda vädret. Temperaturen har sedan sjunkit något, men inte tillräckligt enligt Olle Carlsson:

– Vi hade några kalla nätter, men det räckte inte, säger han.

Hur påverkar det här er?

– Jag har haft en egen däckverkstad under lång tid, som jag kunde sälja under fjolåret. Det räddar oss och kan täppa till hålen, säger Olle Carlsson.

Flera vinterverksamheter påverkas

Bisslinge konstsnöspår öppnade två spår tidigare i februari. I måndags meddelade arrangörerna de stänger för den här säsongen.

Efter lång väntan - nu öppnar skidspåret i Bisslinge

Även Sollentuna skridskosällskap har meddelat att de ställer in Sollentunaloppet på Norrviken för tredje året i rad – eftersom det inte har blivit någon is på sjön.

Sollentunaloppet ställs in för tredje året

Siktar på nästa säsong

Olle Carlsson säger att de hade kunnat öppna en del av backen – men att det hade lett till för stora kostnader för företaget.

– Vi hade kunnat börja spruta nu på tisdag, men då hade vi bara kunnat öppna en del av backen, och sedan är sportlovet slut. Vi känner att vi vill ha en bra produkt som alla är glada och nöjda med, och då håller inte det, säger han och tillägger:

– Vi biter ihop och laddar inför nästa år. Då räknar vi med att ha öppet.

Milt väder slår hårt mot vintersporter

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00

Experten: Staten måste skjuta till mer pengar

Nyheter Mindre företag drabbas hårdast av coronakrisen Små marginaler och en snöbollseffekt leder till att många mindre företag ligger risigt till, på grund av coronakrisen Det menar Erik Sjölander, näringspolitisk talesperson på Småföretagarnas...fredag 3/4 13:50

Så påverkas lokala näringslivet av coronakrisen

Nyheter Många vill stötta verksamheter i sina kvarter Det lokala näringslivet påverkas mycket av den rådande coronakrisen. För många uteblir intäkterna helt, andra lyckas på olika sätt ställa om för att möta nya behov. Samtidigt vill många lokalbor...fredag 3/4 13:32
Stockholm Direkt