Ingen snö. Det blir ingen skidbacke i Skattmansö den här säsongen. Foto: Arkiv: Fredrik Gustafsson

Ingen skidbacke i Skattmansö i år

I dagarna var det tänkt att Skattmansöbacken skulle öppnas för allmänheten. Men så kommer det inte att bli. – Det är förjävligt, säger Linus Lindbom, Skattmansöådalens ordförande.

  • Publicerad 09:40, 21 jan 2020

För ett par veckor sedan intervjuade vi föreningen Skattmansöådalens förenings ordförande Linus Lindbom som var laddad att dra igång årets skidsäsong. Tanken var att backen skulle öppnas nu, i slutet av januari. Men så kommer det inte att bli.

Backen kommer inte att öppnas över huvud taget den här säsongen. Det meddelade föreningen via sin hemsida tidigare i veckan.

"På grund av det fortsatt milda vädret har styrelsen tyvärr beslutat att inte försöka öppna skidbacken den här säsongen och hoppas på bättre väder tills nästa vinter.", skriver föreningens styrelse.

– Det är förjävligt. Det känns skittråkigt. Men vi har inget val när det är sådana här vintrar, säger föreningens ordförande Linus Lindbom.

Hur påverkar det här föreningen?

– Framförallt påverkar det oss ekonomiskt. Det blir en rejäl belastning för föreningen. Vi har fasta kostnader som vi måste betala oavsett om backen är öppen eller inte, säger han.

Men föreningen kommer att försöka att få in några kronor till verksamheten även om backen tvingas hålla stängt.

– Vi kommer att ha skiduthyrningen öppen för dem som ska åka norröver. Mer information om det kommer att ligga på vår hemsida och sociala medier. Sedan kommer det att gå att hyra raststugan för olika tillställningar. Det gör ju inte att vi går plus, men mindre minus i alla fall, säger Linus Lindbom.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...fredag 3/7 9:25