Stort. "Hur det känns att vara bäst i 127? Det känns riktigt bra", säger Baran Coskun, i Newroz FC. Foto: Newroz FC

"Ingen trodde på oss" – nu kvalar Newroz till division 2

Två tuffa matcher väntar – en borta i helgen, en hemma. Går det vägen tar Bredängslaget Newroz FC jätteklivet upp i division 2.

  • Publicerad 11:23, 6 okt 2017

– Det är väldigt väldigt stort. Vi kan knappt inse det, säger Baran Coskun, innermittfältare och "hederslagkapten".

Efter att legat kvar i division fyra ganska länge hände något med i Bredängslaget Newroz FC förra året. En ny sportchef, ny tränare och nya spelare gav laget en nystart – de seglade igenom säsongen nästan obesegrade.

Newroz FC klara seriesegrare i helgen: "Helt fantastiskt"

Men väl uppe i division tre fick de en tuff start i våras.

– Vi började serien med tre förluster och en oavgjord. Det var ingen som trodde på oss. Folk skrattade när de såg oss spela, berättar Baran Coskun.

Sen började vi kriga för vår klubb. Styrelsen pumpade oss, publiken fanns där och alla visste att det är en sak som krävs nu: att vi kämpar för varandra.

– Sen började vi kriga för vår klubb. Styrelsen, som alla jobbar ideellt, pumpade oss, publiken fanns där och alla visste att det är en sak som krävs nu: att vi kämpar för varandra. Och jag kan ärligt säga att jag har aldrig haft så kul som i den här föreningen.

"Bäst när vi är pressade"

Krigandet gav resultat. Nu är Newroz med i kvalgruppen till division 2 och två lag står i vägen för avancemanget. På lördag möter de det första: Enköping SK på bortaplan.

– Enköping har tidigare spelat i både allsvenskan och superettan, så det kan bli tufft. Men vi har full fokus på vinst och inget annat – vi är som bäst när vi är pressade till max, säger Baran Coskun.

Därefter väntar IFK Åmål på Sätra IP – om en eller två veckor beroende på hur matchen mot Enköping går.

– Då måste alla komma och stötta oss! Vi är folkets lag, de flesta spelarna är från området. Och vi spelar rolig fotboll!

Efter lagens långa kamp – nu ska Bredäng få en konstgräsplan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.