Plågoandar. TJB och GES tänker plåga oss i sommar. Foto: Karin Törnblom

Ingen tycker väl på riktigt att ”Hej hej Monica” är en bra låt?

Nu får musiken vi hatar att älska på sommaren en egen klubb.

  • Publicerad 21:15, 16 jul 2018

...när din svintuffa, kreddiga, kompis nynnar på låten i smyg

Sommar, sol, och enerverande hitlåtar som vägrar lämna din hjärna i fred. Nu på lördag 21 juli fixar Debaser en helkväll med rakt igenom sommarplågor. Kreddkänsliga personer varnas.

Klubben heter så klart kort och gott "Sommarplågor" och är exakt vad det låter som. I dj-båset står Tom Jerry Boman natten lång, så vi ställde några snabba frågor till honom. Bland annat om någon rimlig människa verkligen kan gilla "Hej hej Monica".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vad är egentligen en sommarplåga?

– En melodi som en försvarbart stor mängd människor på sommaren inte kan sluta nynna på klockan 01:32. Sommarplågan uppstår egentligen året efter den har haft sin peak, det är stört omöjligt att veta vilken låt som är sommarplåga 2018. Vi är liksom mitt i tornadons öga just nu!  
 
Vilka är de säkraste kännetecknen? 

– Pepp och att din svintuffa, kreddiga, kompis nynnar på låten i smyg. 
 
Mellan vilka datum räknas plågan?

– Sommaren börjar när studentflaken börja pumpa hits och sommaren slutar när det är höst.  

Kan vilken genre som helst bli det? Funkar till exempel hårdrock?

– På sommaren har vi inget som helst behov av att visa oss tuffa. Folk går ju till och med i shorts mitt inne i stan! Därför funkar inte hårdrock. 
 
Är det här ett ironiskt musiklyssnande? Ingen tycker väl på riktigt att ”Hej hej Monica” är en bra låt på riktigt 2018?

– Jag tycker på riktigt att Hej Hej Monica är en bra låt, i all sin enkelhet är den en nostalgisk visa om att vara 15 år och olyckligt kär. Men det är okej att lyssna ironisk, så länge du bjuder på dig själv och dansar på lördag!

Vem ska egentligen gå på den här klubben?

– Alla som vågar stå för vem de egentligen är. Vi kan spela spel hela året, på sommaren släpper vi loss och vem kan egentligen motstå flera timmar av brakhits utan att börja dansa. Bonus: För dig som söker en partner, ni kommer garanterat ha något roligt att börja snacka om när "Hej Hej Monica" dundrat över dansgolvet. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Fem favoriter enligt Tom Jerry Boman

1. Gyllene Tider: "Sommartider"

– Alla säger att de hatar den men allsången från 700 pers på ett svettigt dansgolv berättar motsatsen för mig. Detta är och förblir sommarens soundtrack! Även i år. 

2. Vengaboys: "Boom, boom, boom"

– Precis lagom snuskig låt som likt en viss Gessle håller sig på rätt sida. Tiotusentals relationer, korta som långa, lär börjat med just den här låten.

3. Darude: "Sandstorm"

– Låten som börjar på topp och ökar! Här snackar totalt kaos på dansgolvet! När låten exploderar 30 sekunder in är det perfekt dramaturgi för både näven-i-luften och spontana skrik.

4. Raymond & Maria: "Ingen vill veta var du köpt din tröja"

– Musiken och lyriken står i helt motsatta rum, låten är egentligen väldigt emo och sommaren 2004 sjöng jag inte på någon annan låt. Trodde aldrig "Tröjan-låtan" skulle bli en stor hit, men är extremt glad att den blev det! 

5. GES: När vi gräver guld i USA
– Vi kommer aldrig glömma den heta sommaren 1994. Samt garanterad allsång härifrån till USA. 

BONUS! Tomn Jerry Boman rangordnar och recenserar fem sommarplågor!

1. Basshunter: "Boten Anna"

– Den mest osannolika sommarplågan genom tiderna, men ingen kan förneka att den både är festlig och ger alla nördar ett visst mått av upprättelse. 

2. Kaoma: "Lambada"

– Jag älskar verklig att se hur människor börjar röra vid varandra helt spontant, med samtycket förstås, till den här. Det är glädje, det är dans och det är en smula tokigt för oss stela svenskar. Love it! 

3. Angel: Sommaren i City:

– Den här låten kan alla, vare sig de vill eller inte. En av de bästa refrängerna som någonsin skrivits!

4. Avicii: "Wake me up"

– Jag tillhör ju de som tyckte Avicii gjorde något revolutionerade med den här låten. Sen är den ju väldigt peppig i musiken och väldigt mörk i texten, sånt tycker jag om!  

5. Luis Fonsi: "Despacito"

– Folk tjatade om den förra sommaren och i år känns den plötsligt helt vettig. Given sommarplåga!