Ingen Upplands-Brogala 2020

Den har redan flyttats en gång. Nu står det klart att det inte blir någon Upplands-Brogala 2020. – Självklart är det här jättetråkigt, säger projektledare Nina Rönnberg.

  • Publicerad 14:29, 6 maj 2020

Ingen vet i dagsläget hur hösten ser ut

I åtta år i rad har Upplands-Brogalan hyllat det lokala näringslivet och i år skulle den således gått av stapeln för nionde gången, den 24 april. På grund av coronapandemin var den dock tvungen att flyttas till 25 september. Nu kommer beskedet att den inte blir av alls i år.

– Med tanke på att vi inte alls vet hur hösten ser ut har vi bestämt skjuta den till nästa år, säger Nina Rönnberg, projektledare.

Nu siktar man istället på fredagen den 23 april.

– Tanken är att det är precis samma koncept, med Måns (Möller, komiker) bland annat. Sedan om det blir på Lejondal eller om det blir någon annanstans får vi se. Alla som har köpt biljetter behåller dessa för att säkerställa sin plats. Det var redan 270 av 300 sålda och är det sedan så att man inte kan det nya datumet får man självklart pengarna tillbaka, fortsätter hon.

Beslutet har inte varit lätt att ta, men i slutändan kändes det givet.

– Självklart är det här jättetråkigt, men det är många faktorer som kommer in. Det är osäkerheten för det första. Kan man vara 300 samlade i höst? Och hur ser det ut för alla leverantörer och företag. Ingen vet i dagsläget hur hösten ser ut.

– Istället för att hatta och ställa in med kort varsel tar vi beslutet att ta det till våren. Vi måste ta ett ansvar också. För även om man släpper på restriktionerna är det inte säkert att folk vill komma. Därför siktar vi på nästa år och så satsar vi stort då istället.

Blåljus: Rattfylleri och narkotikabrott

De senaste dagarna har varit lugna i Håbo. Enstaka drogbrott och en eventuell rattfylla är det enda som noterats sedan i lördags.tisdag 4/8 9:35

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt