Inget vattenlarm. Nivåerna i Enköping är än så länge goda. Foto: Mostphotos

Ingen vattenbrist i Enköping

Vattenbristen i landet har inte drabbat Enköping. Än. – Men vi blir ju också oroade av rapporterna, säger Marcus Wenneström, beredskapsstrateg hos kommunen.

  • Publicerad 11:21, 29 maj 2017

Sommaren har känts av i stora delar av landet under helgen och semestertiderna närmar sig. Regnmoln undanbedes således, men en torr sommar kan även innebära problem. Grundvattennivåerna är låga i många delar av landet. Frågan är hur det står till i Enköping?

– Vi är inte nere på nivåer som är under det normala. Men vi blir ju också oroade av rapporterna som kommer in och det där kan ju svänga, säger Marcus Wennerström på Enköpings kommun.

Det innebär att kommunen håller ett vakande öga på situationen. Väderleksrapporterna talar om regn i veckan, men det är inget som gör någon större skillnad för grundvattennivåerna.

– Däremot så blir det ju ett mindre uttag genom att man till exempel inte behöver vattna blommor och gräsmattan. Här kan man, som husägare, också hjälpa till genom att samla upp regnvatten i tunnor bland annat, säger Marcus Wennerström.

Kommunen vill också att de som ligger utanför det kommunala vattnet, alltså de som har egna brunnar, är uppmärksamma på sina nivåer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommunen: Spar på vattnet!

Ena-Håbo Tidningen Precis som förra året uppmanas nu kommuninvånarna i Enköping att spara in på vatten-användandet. Detta för att undvika vattenbrist senare under sommaren.onsdag 20/6 11:02