Stopp. Matilda Algotsson från Danderyd skulle ha tävlat i VM. Men det ställs nu in. Foto: Felicia Eriksson Masalla/Studio Emma Svensson

Ingen VM-debut för Danderydåkare i mars

Matilda Algotsson från Danderyd skulle ha tävlat i konståknings-VM nästa helg. Men nu har mästerskapet ställts in på grund av coronaviruset.

  • Publicerad 12:03, 13 mar 2020

Det är ett väldigt tråkigt besked för alla inblandade.

Matilda Algotsson blev uttagen till VM med kort varsel då Anita Östlund skadat sig. Matilda, som tävlar för Enebybergs IF, fick då snabbt planera om och åka från träningsläger i Schweiz till Montreal.

Men nu har beskedet kommit att Internationella Skridskounionen (ISU) efter beslut från myndigheterna i Quebec ställer in mästerskapet, som skulle ha ägt rum 16-22 mars, efter coronavirusets snabba spridning.

ISU skriver i ett pressmeddelande att de inte vet när mästerskapet kommer att äga rum, men att det inte kommer att ske före oktober i år.

Danderydåkare ska tävla i konståknings-VM

Mästerskapet i Montreal skulle ha blivit Matilda Algotssons första världsmästerskap.

– Det är ett väldigt tråkigt besked för alla inblandade. Våra svenska åkare, Nikolaj Majorov och Matilda Algotsson har sett fram emot att få debutera i VM-sammanhang och jag vet att SkateCanada har arbetat väldigt hårt för att skapa ett arrangemang i världsklass. Med tanke på den rådande situationen är det rätt beslut att ställa in årets VM, säger Svenska konståkningsförbundets ordförande, Katarina Henriksson i ett pressmeddelade.

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34