Två arbetare fick sätta livet till när värmeverket byggdes. Foto: Fortum Värme

Inget åtal efter dödsolycka i Hjorthagen

Det var tre år sedan som två byggarbetare dog vid arbetet med värmeverket i Hjorthagen. Men ännu har inget åtal väckts.

  • Publicerad 14:46, 6 nov 2017

Det är tidningen Byggnadsarbetaren som rapporterar att det fortfarande är oklart huruvida dödsolyckan som skedde 2014 kommer att leda till ett åtal.

Om det skulle ske är det också oklart huruvida en rättegång skulle genomföras i Polen eller Sverige, då både de förolyckade arbetarna och de misstänkta är från Polen.

– Förundersökningen pågår fortfarande parallellt i bägge länderna, men för närvarande huvudsakligen i Polen. Jag inväntar besked om vilket beslut de kommer att ta, säger kammaråklagare Gunnar Jonasson vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål till Byggnadsarbetaren.

LÄS ÄVEN: Ångpelare stiger från värmeverket – "vi ser det som en milstolpe"

Under bygget av värmeverket kritiserades säkerheten hårt av facket för bristande säkerhet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Pride räknar med 10 000 fler i paraden i år

Nyheter Stockholm gör sig redo för rekordfesten Större och färgstarkare: Stockholm Pride räknar med tusentals fler firande när hbtq-världens OS kommer till stan.tisdag 17/7 19:30

Idag är det världsemojidagen – vilken emoji är du?

Nyheter ”Ibland är jag arg” I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.ntisdag 17/7 13:29