Planen. Istället för olika våningshöjd blir det fem våningar i hela byggnaden. Foto: Belatchew arkitekter

Inget beslut om omstritt bygge vid Nytorget

Det har ritats om både två och tre gånger efter bannor från remissinstanser såväl som lokalbor. Nu dröjer beslut om de 20 nya hyresrätterna som ska byggas i Malongenparken.

  • Publicerad 16:32, 18 dec 2019

Det nya flerbostadshuset som planeras i Malongenparken intill Nytorget har stött på patrull från bland andra Stadsmuseet, lokalbor och hundägare som inte längre kommer kunna nyttja rastgården för småhundar som försvinner. Bygget fick efter bannor från remissinstanser ritas om för tredje gången.

Kritiserat bygge i SoFo ritas om – igen

Nu ligger den nya planen på bordet. Och inga större ändringar har gjorts sedan planen var ute på granskning, men staden ska bland annat bekosta en arkeologisk undersökning enligt länsstyrelsens önskemål.

Det rör sig alltså om 20 hyresrätter i ett triangelformat femvåningshus med publika lokaler i bottenvåningen samt ett nytt torg.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/mopsar-mobiliseras-mot-bygge-pa-soder/repreu!kaD2VCglrlXH97E6Y4FLg/

Planen innebär samtidigt att parkmark försvinner och att ett antal träd behöver fällas. Hundrastgården ska flytta, till Nacka Skoglunds minnesstaty vid Katarina Bangata enligt förslaget.

Det nya förslaget skulle ha klubbas igenom i veckan, men bordlades på grund av att såväl stadsbyggnads- som exploateringsnämnden hade för många ärenden och behövde mer tid för att sätta sig in i alla detaljer, uppger stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson (M).

Ärendet kommer istället behandlas på nästa sammanträde i januari.