Bordlagt. Politikerna bordlade beslutet att bygga ett femvåningshus på innergården inom fastigheterna Nebulosan 32 och 33. Foto: Sweco

Inget beslut om omstritt gårdshus i Vasastan

Det blev inget beslut om gårdshuset i fem våningar på Dalagatan/Västmannagatan under stadsbyggnadsnämndens möte i onsdags.

  • Publicerad 16:03, 14 jun 2018

Det omstridda gårdshuset i fem våningar inom fastigheterna Nebulosan 33 och 34 vid Dalagatan/Västmannagatan bordlades under onsdagens möte i stadsbyggnadsnämnden. Det är Probitas, som ägs av Immanuelskyrkans församling, som vill bygga 24 nya hyresrätter enligt liggande förslag.

Under detaljplaneprocessen har byggnaden kritiserats av såväl Skönhetsrådet och Stadsmuseet som boende i området samt föräldrar till barn på förskolan i kvarteret som protesterat och lämnat in namninsamlingar. Inför granskningen halverades huset men i onsdags när politikerna skulle fatta beslut om detaljplanen bordlades ärendet.

Nu kan det omstridda gårdshuset klubbas

Liberalerna är ett av partierna som motsätter sig bygget.

– Det här förslaget är faktiskt uselt, med stora negativa konsekvenser för den omgivande platsen, och jag hoppas att vi framöver kan få en majoritet som avskriver det hela, säger Björn Ljung (L), gruppledare i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Miljöpartiets Cecilia Obermüller hänvisar i ett sms till att Socialdemokraterna önskade att bordlägga ärendet.

"Det finns frågor som man ville titta vidare på och ta upp ärendet igen i augusti", skriver Tomas Gustavsson, pressekreterare hos Socialdemokraterna i stadshuset i ett mejl till StockholmDirekt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Trevliga mord" på Östermalm i ny deckare

Nyheter Författaren Helene Sjöman gräver där hon står Mysiga mord på Östermalm och franska Rivieran. Det blir resultatet när romandebuterande författaren Helene Sjöman gräver där hon står.lördag 18/8 9:30

Han vill både höja och utöka trängselskatten

Nyheter MP-toppen Daniel Helldén i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Daniel Helldéns och Miljöpartiets främsta mål efter valet.lördag 18/8 9:30