Bordlagt. Politikerna bordlade beslutet att bygga ett femvåningshus på innergården inom fastigheterna Nebulosan 32 och 33. Foto: Sweco

Inget beslut om omstritt gårdshus i Vasastan

Det blev inget beslut om gårdshuset i fem våningar på Dalagatan/Västmannagatan under stadsbyggnadsnämndens möte i onsdags.

  • Publicerad 16:03, 14 jun 2018

Det omstridda gårdshuset i fem våningar inom fastigheterna Nebulosan 33 och 34 vid Dalagatan/Västmannagatan bordlades under onsdagens möte i stadsbyggnadsnämnden. Det är Probitas, som ägs av Immanuelskyrkans församling, som vill bygga 24 nya hyresrätter enligt liggande förslag.

Under detaljplaneprocessen har byggnaden kritiserats av såväl Skönhetsrådet och Stadsmuseet som boende i området samt föräldrar till barn på förskolan i kvarteret som protesterat och lämnat in namninsamlingar. Inför granskningen halverades huset men i onsdags när politikerna skulle fatta beslut om detaljplanen bordlades ärendet.

Nu kan det omstridda gårdshuset klubbas

Liberalerna är ett av partierna som motsätter sig bygget.

– Det här förslaget är faktiskt uselt, med stora negativa konsekvenser för den omgivande platsen, och jag hoppas att vi framöver kan få en majoritet som avskriver det hela, säger Björn Ljung (L), gruppledare i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Miljöpartiets Cecilia Obermüller hänvisar i ett sms till att Socialdemokraterna önskade att bordlägga ärendet.

"Det finns frågor som man ville titta vidare på och ta upp ärendet igen i augusti", skriver Tomas Gustavsson, pressekreterare hos Socialdemokraterna i stadshuset i ett mejl till StockholmDirekt.