Den 6-8 april spelade 130 lag Future Stars Cup. Cirka 80 av matcherna spelades på Axelsbergs bollplan. Foto: Bättre stadsdel

Inget klubbhus i sikte för Mälarhöjdens IK

Efter lång kamp fick Axelsbergs BP konstgräs i somras. Men det finns fortfarande inte toaletter, rinnande vatten eller el vid planen. Nu fortsätter Mälarhöjdens IK kamp för ett klubbhus med omklädningsrum och kafé.

  • Publicerad 14:17, 13 apr 2018

Redan 2012 lämnade Mälarhöjdens IK fotboll in ett medborgarförslag till stadsdelsnämnden om att inte låta Axelsbergs bollplan exploateras med bostäder – utan istället rustas och bli klubbens nya hemmaplan. Förslaget vann gehör och i somras fick planen äntligen konstgräs. Nu fortsätter klubbens kamp för att få till ett allhus med samlingslokal, omklädningsrum och kafé, något som StockholmDirekt skrivit om tidigare.

– Vi samarbetar med Projekt Axelsberg som drivs av olika föreningar. Sakta men säkert har idrottsplanen växt fram, den gamla grusplanen var mer eller mindre en död yta men nu är det massor med barn och ungdomar med full aktivitet, säger Kristina Walles, vice ordförande för Mälarhöjdens IK fotboll.

Ingen el eller vatten

Helgen 6-8 april hölls det första stora evenemanget på Axelsbergs bollplan, Future Stars Cup, som arrangerades av Mälarhöjdens IK fotboll. Flickor och pojkar i åldrarna 7–12 år deltog, 130 lag spelade totalt 318 fotbollsmatcher, varav cirka 80 matcher avgjordes på Axelsberg. Dock fanns det inget rinnande vatten eller el, så vattendunkar, dieselaggregat och bajamajor fanns på plats – och entusiastiska föräldrar och funktionärer såg till att all logistik fungerade.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är jättekul att ha sådana här evenemang, men blir det dåligt väder måste man kunna gå in och värma sig i omklädningsrum eller liknande. Tyvärr ligger nog drömmen om ett allhus en bit bort. En lokal med kaféverksamhet skulle betyda mycket för oss då ideella föreningar får det mesta av sin inkomst därifrån. I nuläget skulle vi bli överlyckliga för tillfälliga baracker, säger Kristina Walles.

Just nu planerar Stockholm Vatten en tunnelmynning vid planen, en avloppsledning ska dras från Bromma till Henriksdal och arbetet kommer pågå under flera år. Det betyder att planerna på klubbhuset ser ut att få vänta ytterligare en tid.

Den 26 maj är det officiell invigning av planen och den nya parkourparken – precis bredvid planen – som Projekt Axelsberg står bakom. Invigningen startar klockan 11.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43