Vallentunabon Stefan hittades i lördags i Norrtälje. Foto: Mostphotos/privat

Inget misstänkt brott bakom Stefans död

Vallentunabon Stefan hittades avliden i lördags. Nu har polisen fått ett preliminärt svar från obduktionen.

  • Publicerad 16:21, 16 maj 2018

Det var tisdagen den 13 mars i år som Vallentunabon Stefan försvann efter att ha varit i Norrtälje för att handla. Efter det har polisen och Missing people sökt - men utan några resultat.

På lördagsförmiddagen hittades han avliden i vattnet utanför Norrtälje.

LÄS MER: Polisen efter att Vallentunabon hittats

Förundersökningsledaren Marie Näslund sa så här i måndags:

– Vi vet inte alls hur länge han legat i vattnet. Än så länge pågår en förundersökning i ärendet. Det kan framkomma saker som att det inte varit en olycka. Det kan fortfarande vara så att någon bragt honom om livet.

Obduktionen gjord

Nu har polisen fått ett preliminärt besked efter obduktionen.

– Det visar att det inte är något yttre våld. Vi kommer skriva av brottet i ärendet nu. Vi kan inte påvisa att det skett något brott, säger Marie Näslund.

– Själva ärendet avskrivs inte förrän man vet dödsorsaken, men brottsmisstanken avskrivs. Skulle det framkomma fler omständigheter senare får man i så fall återuppta ärendet.

Hur länge kroppen legat i vatten vet de i dagsläget inte.

– Nej, det vet vi inte alls, säger Marie Näslund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Miljöpartiet inleder samtal med Alliansen

Nyheter Första steget mot en ny koalition i landstinget i Stockholm I dag inleds samtalen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Förhoppningen är att bilda ett gemensamt styre i Stockholms läns landsting.måndag 24/9 12:24