Initiativet - skänker bort 2650 reflexer i Vallentuna

När företagarföreningen i Brottby lades ned tog man pengarna och tryckte upp reflexer. Nu hoppas man på synligare barn och vuxna i trafiken.

  • Publicerad 11:48, 24 jan 2018

Ingela Almén har varit en del av företagarföreningen i Brottby. Men nu har föreningen gått i graven.

– Vi lade ner på grund av bristande intresse. Vi har funnits sedan 1997 men när medlemmarna blev färre och det blev möten mer sällan beslöt vi oss för att lägga ner, säger Ingela Almén, före detta ordförande i Brottbyföretagarna.

– Lite sorgligt men det är väl så det är nu, alla har så mycket omkring sig att tiden inte räcker till.

Kvar i föreningen fanns dock en del pengar, och nu har pengarna från den nedlagda föreningen investerats i reflexer.

– På Facebook här i Brottby är det en evig diskussion om reflexer där man säger att det ”det är ju livsfarligt”. Ungar som står på busshållplatserna utan reflexer, vad tänker föräldrarna? säger Ingela Almén och fortsätter:

– Vi ville göra något för Brottby. Vi kommer att dela ut en var till barnen i skolan i Karby och Kårsta, och så kommer vi att stå och dela ut dem vid busshållplatser.

Det lär ta sin lilla tid att dela ut dem, eftersom pengarna räckte till 2 650 reflexer.

– Många tror nog att man syns när det är gatlyktor, men det gör man inte, kanske är man invaggad i någon sorts falsk säkerhet, säger Ingela Almén.

– Vi tror att det kommer att bli uppskattat. Och det behövs verkligen, det är något bedrövligt, det går så mycket folk på vägen utan reflexer – och man ser dem inte.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03