Brott. En förundersökning om mordbrand är inledd efter att någon kastat in ett föremål i en lägenhet i Hässelby i helgen. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Inkastat föremål orsakade brand i lägenhet

Natten till söndagen kastades ett föremål in i en lägenhet i Hässelby gård, något som resulterade i att det började brinna. Ingen ska ha skadats.

  • Publicerad 11:47, 14 sep 2020

Klockan var 02.43 när räddningstjänsten larmades om en brand i en lägenhet i Hässelby gård natten till söndagen. Branden ska ha startat efter att någon kastat in ett föremål i lägenheten.

– Vittnen har sett en person som har lutat sig in och kastat in någonting som är brännbart. Men elden har inte tagit sig inne i lägenheten. Den har mer eller mindre slocknat av sig självt, så det är begränsade brandskador, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen, till Dagens Nyheter.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen, och en förundersökning om mordbrand är inledd. Vad det var för föremål som kastades in är ännu oklart.

– Det är för tidigt att säga vad som hänt. Men ingen gripen i det ärendet, skriver Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen, i ett mejl till HässelbyDirekt.