Sökes. Kungsängens IF Innebandy vill få ihop spelare till ett flicklag. Foto: Mostphotos

Innebandyn söker spelare till alla lag

Kungsängens IF Innebandy vill satsa och söker nya spelare till samtliga lag, men allra främst flickor – för något flicklag finns inte.

  • Publicerad 09:00, 18 maj 2019

Kungsängens IF Innebandy söker nya spelare till herrlaget division 5 för en nysatsning, till damlaget division 3 för fortsatt satsning, och alla ungdomslag är öppna för provspel.

– Vi söker särskilt flickor för vi har inget flicklag. Det är dumt att de ska behöva åka till Järfälla eller Sollentuna, säger Emil Wrede, ordförande i föreningen.

Tappat många spelare

Han berättar att innebandyn i kommunen har tappat rätt många spelare de senaste åren.

– Den har kommit i skymundan tror jag, när det har gått så bra för fotbollen, och handbollen framför allt. Kanske har vi varit lite dåliga på att marknadsföra oss också.

Varför ska man börja spela innebandy hos er?

– Innebandy är en väldigt rolig sport och vi är en förening med mycket lagkänsla med engagerade föräldrar och ledare. Och för att ha något vettigt att göra på sin fritid.

Ska ge större möjligheter

Emil Wrede har förhoppningar om att den nya multihallen som ska byggas kommer att ge ännu större möjligheter att växa.

– Hagnäshallen där vi är nu är bra, men den är inte gjord för föreningsidrott. Här finns inga läktare, inga förråd och inga möjligheter till fik.

Just nu är de omkring 120 medlemmar i föreningen, men när säsongen drar i gång igen i september vill de vara fler – helst så många som möjligt. Åtminstone ett lag i varje åldersklass.

– Alla är välkomna att testa på. Vi kommer att ha prova på-tillfällen i sommar. Mer info kommer att komma upp på vår hemsida, säger Emil Wrede.

Upplands-Bro med i klimatutmaning

Upplands-Bro kommun ska delta i en global klimat­utmaning. – Det är allvar nu, säger Mattias Peterson (C), kommuns talesperson i miljö och klimatfrågor.torsdag 20/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt