Har det bra. Tuppen med sin nya vän – en indisk stridshöna. Foto: Privat

Insamling startad för Östermalmstupp i exil

Gärdet-tuppen tvingades flytta efter klagomål från grannar. Nu har tuppägaren fått en faktura från staden – och en boende som uppskattade tuppen har startat en insamling för att få ihop till summan.

  • Publicerad 07:03, 24 nov 2017

För drygt en månad sedan kunde Östermalmsnytt berätta att den tupp som tidigare bodde i Londonparken tvingades flytta till Nacka efter klagomål från grannar. Nu bor enbart hönsen kvar.

Totalt skickade sju personer in klagomål till miljöförvaltningen. Bland annat skrev man att tuppen "börjar gala vid 5-6", att "ljudet är extremt stressande" och att det påverkar sömnen.

Grannar tvingade bort Östermalmstupp

Men det fanns även de som uppskattade tuppen. Efter flytten av tuppen fick djurägaren en faktura från miljöförvaltningen, bland annat för korrespondensen i samband med flyttprocessen. Det fick en annan boende på Gärdet att höra av sig till Östermalmsnytt för att starta en insamling.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Hönseriet i Londonparken har berikat och berikar fortfarande småbarnen utan att hönseriägaren 'tagit' betalt och det har varit till en stor glädje för många vuxna och barn att titta närmare på hönsen, en sorts mini-Skansen. Då jag själv har småbarn som varit där och tittat flera gånger gratis så är det minsta vi kan göra tillsammans att samla ihop till den avgift miljöförvaltningen nu debiterat hönseriägaren" skriver personen i ett brev till redaktionen där det också fanns en 100-lapp som hönsägaren nu mottagit.

– Det är kul och trevligt, jag tycker om när folk bryr sig. Tanken har alltid varit att djuren ska berika och glädja andra, det är inget jag har gjort för mig själv.

Tuppen som numera är Nackabo ska ha det bra på sin nya adress.

– Han har en indisk stridshöna som kompis, säger ägaren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Campus Manilla utreds efter larm om våld

Nyheter Rektorn på prinsessan Estelles skola svarar på kritiken Skolinspektionen utreder prinsessan Estelles skola på Djurgården efter larm om kränkningar och våld. Skolans rektor säger att hon välkomnar utredningen.måndag 22/10 16:45

Lärare fortsatt avstängd efter anklagelser

Nyheter Tvingades eskorteras bort av polis från skola Den lärare på en gymnasieskola som i förra veckan anklagades för närmanden mot elever är fortsatt arbetsbefriad. "I dag har vi lyft frågan och diskuterat med eleverna vad som har hänt", säger skolans...måndag 22/10 16:34