Har det bra. Tuppen med sin nya vän – en indisk stridshöna. Foto: Privat

Insamling startad för Östermalmstupp i exil

Gärdet-tuppen tvingades flytta efter klagomål från grannar. Nu har tuppägaren fått en faktura från staden – och en boende som uppskattade tuppen har startat en insamling för att få ihop till summan.

  • Publicerad 07:03, 24 nov 2017

För drygt en månad sedan kunde Östermalmsnytt berätta att den tupp som tidigare bodde i Londonparken tvingades flytta till Nacka efter klagomål från grannar. Nu bor enbart hönsen kvar.

Totalt skickade sju personer in klagomål till miljöförvaltningen. Bland annat skrev man att tuppen "börjar gala vid 5-6", att "ljudet är extremt stressande" och att det påverkar sömnen.

Grannar tvingade bort Östermalmstupp

Men det fanns även de som uppskattade tuppen. Efter flytten av tuppen fick djurägaren en faktura från miljöförvaltningen, bland annat för korrespondensen i samband med flyttprocessen. Det fick en annan boende på Gärdet att höra av sig till Östermalmsnytt för att starta en insamling.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Hönseriet i Londonparken har berikat och berikar fortfarande småbarnen utan att hönseriägaren 'tagit' betalt och det har varit till en stor glädje för många vuxna och barn att titta närmare på hönsen, en sorts mini-Skansen. Då jag själv har småbarn som varit där och tittat flera gånger gratis så är det minsta vi kan göra tillsammans att samla ihop till den avgift miljöförvaltningen nu debiterat hönseriägaren" skriver personen i ett brev till redaktionen där det också fanns en 100-lapp som hönsägaren nu mottagit.

– Det är kul och trevligt, jag tycker om när folk bryr sig. Tanken har alltid varit att djuren ska berika och glädja andra, det är inget jag har gjort för mig själv.

Tuppen som numera är Nackabo ska ha det bra på sin nya adress.

– Han har en indisk stridshöna som kompis, säger ägaren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43