Hammarbys damlag får betydligt mer klirr i kassan efter att över 2000 supportrar samlat in pengar till laget. Kramandes i mitten av bilden: Olga Ekblom (t.v.) och Elina Sadiku t.h. Foto: Maja Brand

Insamling till Bajen gick bättre än väntat

På mindre än en vecka har Hammarbysupportrar lyckats samla in nästan 400 000 kronor till klubbens damlag.

  • Publicerad 18:33, 2 feb 2018

Förra året gick Hammarbys damer upp i allsvenskan, och om några månader invigs nyrenoverade Kanalplan, deras hemmaplan. Men budgeten är tajt och laget gick ut i sociala medier och sökte sponsorer.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Supportrarna Pernilla Olsson, Anna Wester och Mia Lindberg, även kallade Årstakexen, bestämde att de ville göra något för tjejerna.

På Årstakexens sociala plattformar startades den 28 januari en insamling där man hoppades på några tusen kronor. Ett dygn senare fanns 160 000 kronor på kontot. I skrivande stund har över 2000 personer skänkt 382 000 kronor, och på söndag klockan 12 stänger insamlingen.

– Det känns överväldigande och smått surrealistiskt, den här veckan har varit galen. Pengarna kommer att överlämnas till Hammarby Fotboll, och vi har lovat de som skänkt pengarna att säkerställa att dessa ska gå till damlaget, säger Pernilla Olsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android