Här i Mariahuset på Södermalm ska det nya sprututbytet öppna. Foto: Sacharias Källdén

Insändare: Hur kan ni lägga sprututbytet här?

"Jag blir rejält förbannad när läser om deras idiotiska jävla beslut", skriver en före detta heroinmissbrukare om beskedet att sprututbytet hamnar i just Mariahuset på Södermalm.

  • Publicerad 11:03, 29 okt 2018

"Jag läste artikeln i senaste numret av lokalblaskan att nya sprutbytet kommer att öppna i samma hus som metadon/subutex-teamet ligger och där jag går sedan sex år tillbaka och lämnar prover och hämtar mitt metadon dagligen (visserligen färre dagar nu eftersom som jag sköter mig och är drogfri). Men jag blir rejält förbannad när läser om deras idiotiska jävla beslut! 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hur fan kan man lägga det här på samma plats? Där det är meningen att vi ska gå som vill sköta oss och komma vidare i livet – som tröttnat på hemlöshet, heroin och överdoser – och hajat att vi kommer ligga tre meter under jord om vi inte slutar. Är det smart att få dit ännu mer av allt folk som redan hänger där dagligen påtända och becknar knark och sabbar för oss som definitivt inte vill bli erbjudna knark och träffa aktiva narkomaner och "gamla polare". Är det meningen att man när man bett om hjälp och fått sin substitutionsbehandling ska behöva mötas av detta?? 

Här öppnar Stockholms nya sprututbyte

Jag frågar inte er, men vill att ni vidarebefordrar min, och många andras, fråga till dessa trångsynta politiker och fråga om de anser detta vara ett genomtänkt val? 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

För jag vet inte hur jag kommer i kontakt med dem, och så vill jag att ni frågar farbror länsman och andra som också påverkas i närområdet om dom anser sig vilja ha mer påtända pundare hängandes i parken där!? 

Nu är jag själv en gammal rövare och hjälper andra i min gamla livssituation och jag har absolut inget emot själva verksamheten eftersom jag använt mig av samma sak större delen av mitt liv och faktiskt levt med blodsmitta i 20 år som jag nu är fri ifrån. Så bytet är enormt viktig att ha men INTE DÄR!" 

DOKUMENT: Var ska stadens narkomaner få plats att byta sprutor?