Insatsstyrkan. Vid ingripandet använde insatsstyrkan distraktionsgranat. Foto: Mostphotos

Insatsstyrka i dramatiskt gripande i Sätra

En man har hoppat från en balkong i samband med ett dramatiskt polisingripande i Sätra. I lägenheten hittades en skadad kvinna och mannen misstänks nu för mordförsök.

  • Publicerad 13:50, 4 apr 2019

Polisen kallades till en adress i Sätra i torsdags vid 12.08 eftersom en man stod på en balkong och skrek att någon skulle ringa polisen.

– På plats arbetade vi fram uppgifter om att han var misstänkt för grov misshandel, säger Towe Hägg, vid polisens regionledningscentral.

Insatsstyrkan på plats

Gripandet blev dramatiskt. Polispådraget var stort och under insatsen hade polisen både förhandlare och den regionala insatsstyrkan på plats.

– När de tog sig in i lägenheten använde de sig av en distraktionsgranat, något som kan ha uppfattats som skottlossning, säger Towe Hägg.

Efter det ska mannen ha hoppat från balkongen på tredje våningen. Han fick föras till sjukhus med ambulans, men hans skador var inte livshotande.

Mordförsök

När polisen tog sig in i lägenheten hittade de en kvinna med stickskador. Även hon fick föras till sjukhus med ambulans, men hennes skador var inte heller livshotande.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.