Det finns fortsatt risk för oregelbunden trafik. Foto: Mikael Andersson

Inställda avgångar i pendeltågstrafiken

Pendeltågstrafiken dras fortfarande med följdförseningar efter två större stopp i tågtrafiken. Vissa avgångar är fortsatt inställda.

  • Publicerad 16:43, 31 okt 2019

Under dagen har pendeltågstrafiken drabbats av två större tågstopp vilket har orsakat förseningar. De riskerar att dröja kvar under rusningen nu på eftermiddagen.

På förmiddagen skedde en personolycka på Södra station. Vid 14-tiden blev det ytterligare ett stopp, även det vid Södra station. Den senare stoppet var signalrelaterat och under stoppet kunde inga tåg passera stationen.

– Efter det så har tågtrafiken åter kommit igång, men det är följdförseningar som fortfarande påverkar tågen, säger SL:s presskommunikatör Christian Hoffmann.

SL meddelar att alla avgångar på pendeltågslinje 44 är inställda. Det påverkar avgångar mellan Bro och Älvsjö. Övriga linjer mellan Bålsta och Västerhaninge är i trafik, men går oregelbundet.

– Det kan ta ett litet tag innan trafiken återgår till det normala. Men det har gått runt en timme sedan felet avhjälpts, och det är den tiden det brukar ta, säger Christian Hoffmann.

Stockholm Direkt