Inifrån denna container i Skarpnäck hördes mannens panikslagna röst. Foto: Patrik Wirén

Instängd man i container förbryllade polisen

Polisen fick under tisdagen in en anmälan om att en man satt inlåst i en container. Det blev enligt polisen själv "världens märkligaste" utryckning.

  • Publicerad 09:08, 25 aug 2017

Det var vid kvart över tio på tisdagskvällen som polisen fick ett samtal om denna märkliga incident. Någon befann sig inuti containern i skejtparken i Skarpnäck och kunde inte komma ut. Personen hade panik och sa, på engelska, att han inte mådde bra. Containern var låst utifrån med flera hänglås.

– Personen skrek och en person som hörde detta larmade polisen, berättar Anna Westberg, presstalesperson på polisen.

Förslag: Låt högtalare pumpa ut lycko-propaganda på gatorna

Polisen i Farsta, Vantör, beskriver själva det dramatiska händelseförloppet på sin Facebook-sida.

"Inget vanligt rutinärende direkt. Är någon verkligen inlåst i containern? Patrullen åker för att kolla, i värsta fall är någon inlåst och vi behöver ta hjälp av brandkåren för att klippa upp hänglåsen."

När poliserna anlände till skejtparken i Skarpnäck hörde de mycket riktigt röster inifrån containern. Men rösten var monoton och efter en stund blev det tydligt att det handlade om en inspelad röst. Poliserna lämnade förbryllade platsen.

"Efter googling visar det sig vara någon sorts kulturprojekt. Det var inte mindre konstigt för det."

LÄS MER Kulturprojektet i containern som ska göra folk lyckligare

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48