Bilfantast. Joakim Dyredand älskar sportbilar. Nu tar han hundra sådana till Djurgården. Foto: Simon Hamelius

Internationell bilfest till Djurgården

Den världskända bilträffen Cars and Coffee når nu Stockholm. 100 sportbilar ställs ut vid Sjöshistoriska museet på Djurgården.

  • Publicerad 07:10, 22 maj 2018

På lördagen 9 juni klockan 11.00 är det dags för en dag i de dyra bilarnas tecken. Konceptet kommer från början från USA, men finns numer i hela världen. Arrangörerna till Sverigepremiären har lyckats locka 88 privatägda lyx- och sportbilar som först ställs ut och sedan åker i kortege genom stan.

– Normalt är dessa tillställningar i USA och Sydeuropa ett morgonevenemang men vi vill göra ett heldagsevent av det. Det blir många häftiga och exklusiva bilar av olika modeller, säger en av arrangörerna tillika evenemangets konferencier, Joakim Dyredand, som till vardags är redaktör på tidningen Auto motor & sport.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Utöver de 88 privata bilarna som ställs ut så är bland annat bilmärkena Koenigsegg, Bentley, Ferrari och McLaren på plats och visar upp sina nya modeller. Och för den hungrige så finns ett antal food-trucks lämpligt på plats. 

Arrangörens egen favoritbil är en klassiker, Ferrari 330 P4.

– Det är en replika på en tävlingsbil från 60-talet. Den är extremt vacker, säger Joakim Dyredand.

Landets dyraste bil

En annan ögonsten, som dock inte är hundra procent bekräftad att den kommer, är också en Ferrari, nämligen modellen 275 GTB.

– Jag hoppas verkligen att den kommer finnas på plats. Det är Sveriges absolut dyraste och mest exklusiva bil.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Barnstjärna blir rymdhjälte i ny storfilm

Nyheter Ella Rae Rappaport, 15, om rollen Hon blev ett känt ansikte redan som 10-åring efter rollen i julkalendern. Nu är Ella Rae Rappaport, 15, från Stora Essingen aktuell som rymdhjältinnan Gladys i storfilmen "Ensamma i rymden"lördag 18/8 17:00

"Trevliga mord" på Östermalm i ny deckare

Nyheter Författaren Helene Sjöman gräver där hon står Mysiga mord på Östermalm och franska Rivieran. Det blir resultatet när romandebuterande författaren Helene Sjöman gräver där hon står.lördag 18/8 9:30