Utrett. En utredning av eventeullt partnetskap för Ekerö bostäder har gjorts nyligen. Foto: Daniel Cannervik

Intressenterna avstår Ekerö bostäder-affär

Ekerö bostäder ingår inget partnerskap med någon av de bolag som visat intresse. Det står klart efter en analys av marknaden. Rätt förutsättningar saknas enligt kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M).

  • Publicerad 09:46, 31 okt 2017

Ingen uppfyllde kriterierna, under de här förutsättningarna var ingen intresserad av en minoritetsandel i ett kommunalt bolag.

Hösten 2016 visade fastighetsbolaget Heimstaden intresse för att gå in som delägare i Ekerö bostäder. Det väckte starka reaktioner bland den politiska oppositionen och hyresgäster.

I våras visade även bolaget D. Carnegie och co intresse för partnerskap.

Intressenterna innebar att en utredning gjordes för att analysera marknaden och förutsättningarna.

– Vi var noga med vilka kriterier vi skulle titta på när vi gjorde det här. Vi ville ha en majoritetsägarandel själva, sedan ville vi att partnern var långsiktig. Sedan ville vi ha en gedigen erfarenhet som vi kunde dra nytta av, säger Adam Reuterskiöld.

Efter analysen står det klart att det inte blir något partnerskap med de intressenter som fanns.

– Ingen uppfyllde kriterierna, under de här förutsättningarna var ingen intresserad av en minoritetsandel i ett kommunalt bolag. De två bolagen visade intressen, men drog tillbaka det, säger han.

Kan det bli aktuellt med andra partnerskap?

– Under de förutsättningar som vi har, och där har vi hårda krav, kan vi se att det inte finns något intresse på marknaden.

Kommer ni att aktivt söka annat partnerskap?

– Nu har vi gjort en gedigen utredning av marknaden. Vi gör det här under våra förutsättningar. Är det inte så att det passar vad fastighetsbolag är intresserade av finns det inte förutsättningar för partnerskap.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter