I onsdags planterades plataner på Norra Stationsgatans norra trottoar. De är ca 10-12 meter höga, 20-25 år gamla och varje träd väger runt 500 kilo med rotklumpen. På fredag planteras träd i det som ska bli Norra Stationsparken. Foto: Stockholms stad

Invigning av park i Hagastaden försenad

Den del av Hagastadens första park som skulle ha öppnat i mitten av oktober dröjer, bland annat på grund av försenade sittbänkar. Men på fredag hoppas staden att folk ska vara på plats för att plantera träd.

  • Publicerad 12:17, 22 nov 2019

Den del av Norra Stationsparken som skulle ha öppnat näst sista veckan i oktober har fortfarande inte öppnat. Bland annat beror det på att leveransen av sittbänkar har blivit försenad. Dessutom har det tagit tid att få gummigranulat på plats.

Nu på fredag, 22/11, är tanken att träd ska planteras men något exakt datum för invigning av parken finns inte i nuläget. Märit Wikström, projektkommunikatör på exploateringskontoret, säger att det blir innan jul.

Snart öppnar Hagastadens första park

När parken är klar är det tänkt att den ska innehålla träd, buskar, studsmattor, en skejtgrop och en stor roterande platta.

– Den roterande plattan är lite som en karusell. Tanken är att många barn ska kunna använda den samtidigt, har Anna Näslund på exploateringskontoret sagt till StockholmDirekt tidigare.