IP Only bryter med underleverantör

Efter kritiken mot IP Only. Nu säger företaget upp avtalet med sin underleverantör. – Det som hänt är inte acceptabelt, säger kommunstyrelsens ordförande Helena Proos (S).

  • Publicerad 09:57, 8 dec 2017

Den 21 november berättade Ena-Håbo Tidningen att kommunen stoppat IP Only från gräva i tätorten och kransorterna tills vidare.
– Eftersom inte avtalet har följts måste vi ta till den här åtgärden, sa Gunilla Eksudd, park-och gatuchef.

Problemet var att återställningsarbetet inte fungerade. Klagomålet strömmade in från invånarna och passades vidare till IP Only.

– Viktigast nu är att återställningsarbetet blir hundra procent bra, och när vi säger hundra procent så menar vi det, och det är kravet vi har på våra underleverantörer. Vi håller med kommunen. Vi tycker att det här är ett bra beslut. Vi har klara riktlinjer. Underentrepenören har inte hållit det, sa Niclas Karnhill, mediekontakt på IP-Only till En-Håbo Tidningen då.

Nu visar det sig att det ändå inte har fungerat. Efter kritiken från kommuninvånare kallade kommunledningen nyligen till möte med fiberoperatören IP Only, som nu säger upp avtalet med sin underentreprenör.

– Det blev inte den effekten vi förväntade oss. Därför kallade vi till ett möte med IP Onlys högsta ledning utifrån att vår organisation inte tycker IP Only levererat enligt det vi var överens om, säger kommunstyrelsens ordförande Helena Proos (S) i ett pressmeddelande.

– Det som hänt är inte acceptabelt, men efter ett konstruktivt möte är vår känsla att IP Only nu tagit problemen på allvar. Vi förväntar oss att deras åtgärdsplan kommer fungera och att de åtgärdar de brister som finns i dag. Vi ska inte ha de här problemen nästa år, säger Helena Proos.

Det var i somras som kommunen och företaget IP Only slog på stora trumman inför fiberutbyggnaden i kommunen.

– Enköping är en av de kommuner som har tagit ett kliv uppåt, snart är man fibertätast i Sverige, sa Mats Olofson, senior strateg på IP-Only, till Ena-Håbo Tidningen då.

Tanken är att det ska grävas ned fiber på en sträcka som i stort sett motsvarar avståndet mellan Enköping och Paris.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19