Nöjda då. Göran Stark och Mats Olofsson på IP Only, samt kommunalrådet Helena Proos (S) närstuderar fiberkabel sommaren 2017. Foto: Daniel Sjöberg

IP Onlys kunder kan få slippa betala avgift

Efter kritiken mot bredbandsbolaget IP Only erkänner företaget att det finns kunder som fått vänta för länge på installationen av fiber. Vissa kunder kan få slippa företagets avbeställningsavgift.

  • Publicerad 16:05, 7 nov 2018

Tidningen Land har granskat företaget IP Onlys utbyggnad av fibernätet på olika orter. Tidningen berättar att många fått vänta i åratal och att de har svårigheter att ta sig ur avtalen med bolaget IP Only. Fiberrören har också grävts ned för dåligt.

IP Only konstaterar att kraven på avbeställningsavgifter för de som velat lämna företaget har varit för stränga.

– När det gäller de som fått vänta för länge har vi varit för hårda. När det är för lång väntetid ska vi hellre fria än fälla, säger IP Onlys presschef Niclas Karnhill till tidningen Land.

Till grund för bedömningarna ligger hur mycket bolaget investerat i området och om det uppstått förseningar som legat utanför deras kontroll, som till exempel lång handläggningstid för grävtillstånd från Trafikverket.

Flera klagomål mot IP Only har också gällt att fibernätet inte lagts på det rekommenderade djupet på 60 centimeter, utan betydligt grundare på sina håll.

Nu har IP Only inlett diskussioner med både Konsumentverket och branschens och myndigheternas gemensamma organisation, Telekområdgivarna, om hur Konsumentverkets vägledning ska tolkas.

Enköping är en av de kommuner där IP Only har en planerad utbyggnad av fibernätet som inte har gjorts färdigt. Ena-Håbotidningen berättade 2017 att kommunen stoppade IP Only från att gräva i Enköping. Problemet var då att återställningsarbetet inte fungerade.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Väskrånare igenkända – två av tre fast

Nyheter Tre unga rånade en man på hans ryggsäck i torsdags. De fastnade dock på film och kunde identifieras.måndag 21/1 10:09

Det här är Enköpings bästa pizza

Nyheter Sveriges bästa pizzerior har korats. En av de bästa, ligger på Enögla Torg. – Vi är jätteglada, säger ägaren Amad Younes Tili.fredag 18/1 13:23