Finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) utreds för jäv. Foto: Jannie Flodman

Iréne Svenonius (M) backar från NKS under granskning

Iréne Svenonius (M) lämnar nu över ansvaret för granskning av Nya karolinska efter DN:s uppgifter om att hon kan vara jävig.

  • Publicerad 08:49, 12 feb 2018

Nu lämnar finanslandstingsrådet Iréne Svenonius (M) över granskningen av Karolinska universitetssjukhuset. Detta efter DN:s granskning om att Svenonius (M) kan vara jävig.

Det blir Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd och vice gruppledare för Moderaterna, som tar över frågorna som gäller granskningen av universitetssjukhuset under hennes frånvaro.

Problemen på Nya Karolinska – en snabbgenomgång

– Jag är otroligt noga och vill absolut inte försätta mig själv eller landstinget i en jävssituation, säger hon till Sveriges Radio.

– Nu har det kommit ny information och då tycker jag det är självklart att det ska granskas, så under den tiden tar jag ett kliv tillbaka, säger hon till Sveriges Radio.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt två experter som talat med DN så är hon jävig i beslutet om granskningen, som delvis rör hennes man. 

Svenonius är gift med upphandlingschefen på Karolinska och nu ska landstingsdirektören Malin Frenning utreda om det finns ett jävsförhållande.

Irene Svenonius har tidigare konsulterat landstingets egna jurister som då sagt att det inte föreligger en jävssituation.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.