Se till att skrapa av taket. Foto: Mostphotos

Isattack från lastbil på E18

Det är inte bara rutan som ska skrapas. Att skrapa taket är också viktigt. Inte minst gäller det lastbilar, vilket dagens blåljus visar.

  • Publicerad 09:10, 12 dec 2017

Bålsta
Tisdag 12/12
Stöld. Någon gång under måndagsnatten, mellan 02.00 och 03.00, tillgrips en bil på klockargårdsvägen. Det handlar om en grå Saab 9-5.

E18
Måndag 11/12
Vid 07.00 råkade en bilist på E18 utanför Bålsta ut för en läskig sak. När hon ska köra om en lastbil rasar det ner ett stort isflak från lastbilen som träffar bilen nedanför. Isflaket krossade vindrutan och det blir bucklor i taket, men föraren lyckas hålla bilen på vägen. Hon ser dock inte lastbilens registreringsnummer och den fortsätter mot Stockholm. Det hon kan konstatera är att den är utlandsregistrerad. Föraren klarade sig utan fysiska skador.

Enköping
Måndag 11/12
Narkotikabrott. Vid 09.53 gör en bil av vägen i höjd med Enögla. Polisen misstänker att föraren är påverkad av narkotika och det bestäms att han ska genomgå en kroppsbesiktning. Föraren är dock så pass svårt skadad att han först till akademiska sjukhuset för vård. Det är en man i 30-årsåldern, ej hemmahörande i Enköping.

Väg 565
Måndag 11/12
Narkotikabrott. Polisen får in samtal från allmänheten om att en bil kör vingligt. En patrull åker ut och får stopp på bilen. Vid samtal med föraren misstänker man drograttfylleri och han medtas för en kroppsbesiktning. I samband med den påträffas en större mängd narkotika och han misstänks nu för innehav i överlåtelsesyfte. Mannen, som är i 50-årsåldern och ej hemmahörande i Enköping, grips och är nu anhållen.

Fabriksgatan
Tisdag 12/12
Narkotikabrott. En patrull påträffar vid 04.00 en person som misstänks för att vara påverkad av narkotika. Han tas med för kroppsbesiktning och vid den påträffas en mindre mängd narkotika. Mannen förhörs och när sedan frigiven.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19