Tellus bandy byter falska VM-biljetter mot en av deras matchbiljetter. På bild: Martin Krigh, Daniel Eiderbäck och Aksel Örn Ekblom från IK Tellus bandy. Foto: Tellus bandy

Iskallt knep ger falska VM-biljetter nytt värde

IK Tellus bandy vill trösta upprörda fotbollsfans som fått tag i en fejkbiljett till fotbolls-VM, med ett minst sagt unikt erbjudande.

  • Publicerad 15:52, 11 jun 2018

Fotbolls-VM i Ryssland närmar sig och många supportrar köper biljetter för att se matcherna på plats. Men trots att både FIFA och flera företag som arbetar med IT-säkerhet har gått ut med varningar om biljettbedrägerierna, har många supportrar drabbats och lagt dyra pengar på falska biljetter.

– Det är ju vanligt att stora evenemang drar till sig människor som försöker blåsa andra. Vi tycker självklart synd om dem som har drabbats av en falsk biljett och tänkte att vi kunde göra en insats, säger Daniel Eiderbäck, marknadsansvarig på IK Tellus bandy.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Klubben fick en briljant idé och startade initiativet "Fake ticket swap", där fotbollsfans från hela världen med oturen att sitta på en fejk-biljett kan byta ut den mot en av Tellus matcher i bandyns elitserie på Zinkensdamm i vinter.

– Man kan säga att det här är en kombination av att tycka synd om de personer som blivit lurade och att vi ville sprida ordet om bandy, vårt lag och Strockholm som resmål, säger Daniel och fortsätter:

– Att åka på VM i Ryssland är ju minst sagt ett äventyr men om man nu har blivit lurad så får man en andra chans hos oss. Fast ett helt annat äventyr såklart.

Senast den 12 juni ska man, genom en länk, kunna byta in sin falska biljett till fotbolls-VM mot en valfri Tellus-match.

– Vi är i full gång att göra klart det sista med den kampanjsidan. Där kommer man kunna skicka in en bild på sin biljett för att sedan bli kontaktade av oss och få en biljett till en av våra matcher.

Kommer ni inte gå back om ni skänker biljetter hejvilt?

– Det finns många platser på Zinkensdamms IP och vi är inte direkt kända för att ha så mycket publik. Så det ska inte vara någon fara. Bandy är en smal sport och kan vi locka fler att prata eller titta på bandy så är vi nöjda, säger Daniel.

Möt stans mest besjälade bandysupportrar

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor guide: Sommarkul i Söderort – helt gratis

Nyheter Massor av roliga tips för hela familjen Skejta, ta en badbuss, gör en tidsresa eller åk på utflykt. Det finns massor av sommarkul i Söderort som inte kostar en krona. Vi har samlat ett gäng tips – det är bara att välja och vraka.söndag 24/6 20:00

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20