Kan prisas. Ismahan Ayranci är nominerad till konsumentpriset årets Blåslampa. Foto: Privat

Ismahan kan prisas för sina jobbinsatser

Det prestigefyllda konsumentpriset årets Blåslampa delas varje år ut av Sveriges Konsumenter tillsammans med tidningen Råd & Rön. I år är Rinkeby-Kistas konsumentvägledare tillika Järfällabon Ismahan Ayranci en av de nominerade.

  • Publicerad 15:56, 23 apr 2020

Att få stärka människor och ge dem egenmakt är fantastiskt.

Hur känns det att vara nominerad?

– Jag är oerhört stolt. Jag känner varje dag att det jag gör är viktigt, men att det lyfts fram på det här sättet, och i ett sådant här sammanhang, känns extra hedrande. Dels för mig personligen, men också för att konsumentfrågorna i stadsdelen får uppmärksammas på den här nivån.

Varför är ditt arbete viktigt?

– Vi är alla konsumenter, oavsett livssituation. I min stadsdel kan jag känna att konsumentfrågorna är extra viktiga eftersom konsumenterna i en större utsträckning kanske är språksvaga och inte har samma förutsättningar att ta del av rätt information. Alla kan bli pålurade ett abonnemang, men sedan ser villkoren olika ut för att kunna tillgodogöra sig information och göra någonting åt det.

Vad driver dig?

– Jag känner så mycket för min stadsdel. Att få stärka människor och ge dem egenmakt är fantastiskt. Det är fruktansvärt att behöva vara beroende av andra; att behöva blotta sig och känna sig maktlös. Att kunna ge människor verktyg till att inte behöva känna så är det som driver mig allra mest, varje dag.

Ismahan Ayranci

Ålder: 54

Gör: Konsumentvägledare i Rinkeby-Kista, nominerad till årets Blåslampa 2020. De andra finalisterna är den ideella föreningen Fritidsbanken, matappen Karma och priset Årets matbluff. Vinnaren presenteras den 28 april.

Familj: Sambo, tre vuxna barn, tre barnbarn.

Bor: Uppvuxen i Rinkeby, bosatt i Skälby.

Intressen: Promenader, läsa.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt