Taggad. Andreas Vanberg är fotbollsansvarig för Juventus Academy Sweden. Bilden till vänster är från klubbens läger vid ett tidigare tillfälle. Foto: Juventus FC/John Hellström

Italienska storklubben ordnar sommarläger – i Västerort

För den fotbollsintresserade finns nu chansen att lära sig träna på samma sätt som Cristiano Ronaldo gör. I augusti hålls nämligen Juventus Academy Summer Camp 2019 för barn och ungdomar i Bromma.

  • Publicerad 11:39, 22 maj 2019

Sommarutbildningen är en kickoff inför att den italienska klubben startar upp en akademi i Stockholm nästa år, Juventus Academy Sweden. Akademin finns redan i Italien, och kommer nu till Sverige.

Tränare flyger in från Italien

Till Juventus Academy Summer Camp kommer tre tränare från den italienska akademin i Turin, och utbildningen hålls på Olovslunds IP i Bromma den 4 till 9 augusti.

– Akademin har haft lite camper i Sverige förut, men för Stockholms stad är det första gången. Vi valde Olovslund för att det är ett bra område, säger Andreas Vanberg, fotbollsansvarig för Juventus Academy Sweden.

Han berättar att alla i åldrarna fem till 17 år är välkomna att anmäla sig, både ensamma spelare och ett helt lag.

Vad kan man förvänta sig av det här lägret?

– Fantastiska ledare och tränare. Man får lära sig Juventus träningsmetodik och utbildning, men också stimulans och glädje, säger Andreas Vanberg.

Men träningslägret kostar. 2500 kronor får deltagaren betala, då ingår mat och träningskit. Anmälan görs på akademins hemsida.

Under 2020 kommer som nämnt en akademi starta upp någonstans i Stockholm, där unga tjejer och killar kommer att få lära sig utöva fotboll på professionell nivå.

– Det känns häftigt, det här innebär att de som spelar fotboll i Sverige kommer få samma förutsättningar som världsklassutbildningen, utan att behöva bo i Italien. Så småningom kommer vi även ha utbyten mellan spelarna som får åka till akademin i Turin, säger Andreas Vanberg.