Nytt kafé. Rama Albakour har öppnat Dolce Italiano Café i Birkastan tillsammans med sin man Ibrahim Bakour och sin systers man Naji Allaham. Foto: Mimmi Epstein

Italienskt familjekafé öppnar i Birkastan

Våfflor, crepes och italiensk choklad. Nu har ett nytt familjeägt kafé slagit upp portarna i Birkastan.

  • Publicerad 15:07, 23 nov 2018

För bara några dagar sedan öppnade Dolce Italiano Café på Rörstrandsgatan 17. I lokalerna låg tidigare det grekiska stället Symmetry ´N Life men nu är det italienskt som gäller.

– Vi har fokus på italienskt fika. Min man har bott i Italien och jobbat på kafé där, säger Rama Albakour som driver kaféet tillsammans med honom och sin systers man.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På menyn finns bland annat olika crepes med smält italiensk smält choklad, belgiska våfflor och italienska mandelskorpor. För den som är mer sugen på mat finns olika smörgåsar.

Rama Albakour kom till Sverige från Syrien för fyra år sedan och har studerat företagsekonomi. Innan hon kom in i kafébranschen jobbade hon som barnskötare.

– Det var jättekul och jag älskar verkligen barnen men det var också ganska stressigt. Jag har en egen son att ta hand om och så ville jag ha lite variation och göra någonting annat, säger Rama Albakour.