SNÖYRA ISTÄLLET FÖR VÅRYRA. Det har varit rekordkallt i Stockholm. Snöoväder tisdag 9 maj. Foto: Michael Toll

Ja, du kände rätt – det är svinkallt i Stockholm

Köldrekord uppmätt i Stockholm. Det är den kallaste majtemperaturen sedan 80-talet.

  • Publicerad 15:58, 10 maj 2017

Brittsommar är ett klassisk väderuttryck. Nu kanske även Majvinter borde lanseras. För under tisdagen snöade det inte bara rikligt på sina håll i Stockholm. Det var även rekordkallt.

Mätstationen på Observatoriekullen, visade både natten till tisdag och natten till onsdag på en temperatur på minus 1,4 grader. Kallaste majtemperaturen på 36 år.

– Det har ju varit ett riktigt busväder de senaste dagarna. Vi får in uppgifter om snö och låga temperaturer överallt, säger Inga-Lill Nordin, meteorolog på SMHI.

Containerpark ska locka stockholmare till Hötorgsterrassen

Ännu värre var det under onsdagsnatten i Tullinge (minus 7,7) och Uppsala (minus 4,8). Men Inga-Lill Nordin påminner om att vi ändå inte ska beklaga oss över vädret. Det har varit värre.

–  Även om det har varit kallt och jäkligt och inget trevligt majväder nu så är det ingenting i jämförelse med hur det var 1867. Det var ett helvetesår på riktigt, det värsta väder året någonsin, säger hon.

Otippade problemet för cyklister i Danderyd – hästskit

Den lägsta uppmätta temperaturen i maj månad som SMHI har gjort någonsin i Stockholm är 6,5 minusgrader.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.