”Jag har fått jobba en hel del”

Magnus Nilsson, kommunpolisen som blev utnämnd till Årets Upplands-Broare 2018, ser tillbaka på året som fyllt av jobb – framgångsrikt jobb.

  • Publicerad 09:52, 30 dec 2018

– Det har varit ett bra år, men det har varit mycket att göra så jag har fått jobba en hel del, säger Magnus Nilsson.

Han är ansvarig för extern, strategisk samverkan inom polisen. I hans jobb ingår att samarbeta med bland andra kommunledningen, föreningar och fastighetsbolag. Och han märker att arbetet ger resultat.

– Sakta men säkert går det framåt. Kommunen börjar till exempel göra intressanta åtgärder som vi har resonerat oss fram till tillsammans, som att tillsätta nya tjänster och arbetsmetoder. Det är glädjande.

Jobbet han har gjort har också lönat sig genom en utmärkelse. För sitt engagemang i kommunen blev en utnämnd till Årets Upplands-Broare i september.

Ser det som ett kvitto

Ett utdrag ur motiveringen lyder: ”Fast han har en roll som tar mycket tid och kraft så ger han alltid mer tid och kraft än han egentligen behöver.”

– Det var väldigt trevligt. Oväntat men trevligt. Jag ser det som ett kvitto på att just det vi gör inom samverkan märks, syns och uppmärksammas, säger Magnus Nilsson.

Han har jobbat så mycket att han inte hann ta ut all semester i somras, så nu mot slutet av året tar han ut strödagar.

– Jag får ta tvångssemester nu. Det är inte alltid lätt att ta semester är det är alltid saker och ting som måste göras. Men det är inte ett dugg synd om mig, det är självpåtaget. Jag vill ha det på det här sättet.

Men extra svårt att kunna släppa jobbet har det varit eftersom han under 2018 har varit ensam i rollen som kommunpolis för både Upplands-Bro och Järfälla. Tidigare hade han en kollega på samma post, Frida Törnvall, men hon behövdes sedan som gruppchef på en annan enhet.

– Konsekvensen är att jag har tagit båda kommunerna själv under 2018. Men kring månadsskiftet januari/februari 2019 får jag en ny kollega. Då blir det lättare, säger Magnus Nilsson.

Fyra veckors semester fick han ihop i somras i alla fall.

– Jag tog det mest lugnt och vilade upp mig.

Ser fram emot 2019

Magnus Nilsson och den nya kollegan kommer, precis som han och Frida Törnvall, inte att dela upp sig på en kommun var, utan dela på dem båda två.

– Vårt vinnande koncept var att vi inte gjorde någon uppdelning.

2019 tror Magnus Nilsson kommer att bli ett bra år.

– Vi kommer att fortsätta med vårt arbete. Och sakta men säkert växer vi i organisationen. Det tar lite tid, men det kommer. Jag ser fram emot 2019.

Kommunpolisen Magnus Nilsson

Magnus Nilsson kom till Upplands-Bro 1973.

Sedan dess har han varit en trogen kommunbo.

Han har varit polis i 15 år. Han började i yttre tjänst i norrort, där Upplands-Bro ingår.

2015 blev han just kommunpolis; som då var en helt ny funktion.

Willys slutar sälja engångsgrillar

Snart kommer man aldrig mer att kunna köpa engångsgrillar på Willys i Bro. Axfoods kedjor, Willys, Hemköp och Tempo, slutar sälja dem – för gott.torsdag 27/6 12:00

Systembolaget uppgraderar butiken i Bålsta C

Det har ryktats om att Systembolaget ska lämna Bålsta centrum. Så kommer det inte att bli. Tvärtom uppgraderar man nu butiken och förlänger dessutom avtalet med tio år.torsdag 27/6 9:14

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt