”Jag kan gå och peta på en målning i tio år”

Flera konstnärer förbereder sig inför Enköpings konstrunda, Vår konst. En bland de 56 konstnärerna som i helgen ställer ut är Patrik Holmberg, som äger Ateljé och Galleri. – Min handstil passar verk som är väldigt ögonblickliga, säger konstnären Patrik Holmberg.

  • Publicerad 15:22, 18 apr 2019

Under påskhelgen arrangeras den 21:a upplagan av Vår konst i Enköping, som i år lockat rekordmånga konstnärer. Patrik Holmberg är en av dem. Och han har länge sett fram emot just den här helgen.

– Jag har ett pedagogiskt intresse, jag vill få folk att börja måla. Jag vill hjälpa andra att komma igång med konsten. Sen ska det bli jättekul att återse gamla vänner som kommer på besök, säger Patrik Holmberg.

Patrik Holmberg, 46 år, växte upp i Uppsala men flyttade till Enköping för ungefär 20 år sedan. Han började måla i 20-årsåldern. Han fastnade direkt. Patrik började med att försöka hitta lösningar genom att måla gamla och svåra målningar han sett på museer.

– Jag är självlärd i stort sett, men jag kan ändå säga att jag haft lärare, genom att jag studerat tavlor som som hängt på museer, säger Patrik Holmberg som målar med oljefärg.

Patrik har fastnat för oljekonst för att han säger att det är mer förlåtande. Den har även en längre torktid, än många andra färger, så man har mer tid att driva in ny färg.

– Jag kan gå och peta på en målning i tio år. Man vet aldrig när den blir klar. Dock kan jag ibland måla upp en bild på en till två dagar, men då blir den oftast inte så bra, berättar han.

Vad har du för stil?

– Jag skulle vilja kunna måla som Leonardo da Vinci, men det är extremt detaljerat och svårt. Jag tycker att min handstil passar till mina verk som är väldigt ögonblickliga, med mycket ljus och rörelser. Den genren passar mig bäst, säger konstnären.

Ålder: 46 år.

Bor: Enköping.

Yrke: Konstnär.

Aktuell: Som en av konstnärerna som ställer ut under Vår konst under
påskhelgen.

Försvarsmakten vill inte styra invandringsdebatten

Nyheter Psyopsförbandet i Enköping ska motverka vilseledande information. Det innebär inte att man styr den politiska debatten, menar stabschefen Magnus Hildebrandt. – Det görs med syftet att debatten ska...fredag 16/8 12:57

Pierre Schori pratar om kärnvapen i Grillby

Nyheter Tidigare toppdiplomaten Pierre Schori kommer till Grillby den 31 augusti. Han ska då hålla tal om klimatförändringar och kärnvapen.fredag 16/8 11:39