Duo. Andreas Brunnström har tillsammans med Anna-Maria Stawreberg skrivit boken ”Två världar möts”. Foto: foto: Mikael M Johansson

”Jag vill få det dolda handikappet synligt”

Nu kommer författaren Andreas Brunnström till Bålsta för att signera boken om sitt liv. Sitt liv med Aspergers syndrom.

  • Publicerad 10:00, 12 maj 2017

Jag föddes när jag fick min aspergerdiagnos.

Den 27 maj kommer Andreas Brunnström till bokhandeln Klackenbergs i Bålsta för att signera sin bok ”Två världar möts – Att leva med Aspergers syndrom”, som han skrivit tillsammans med Anna-Maria Stawreberg.

– Boken är som en lathund för personer med diagnos, men också för anhöriga till personer med diagnos, som till exempel asperger som jag har. Fortfarande har många dålig kunskap om asperger, det måste ut mera, säger Andreas Brunnström och tillägger:

– Jag vill få det dolda handikappet synligt.

Andreas fick sin diagnos på sin 17-årsdag, 1997. En diagnos som förändrade hans liv.

– En del föds den dagen då de lämnar sin mammas kropp. Jag brukar säga att jag föddes den dagen jag fick min aspergerdiagnos, säger Andreas.

En jobbig tid

Skoltiden var jobbig. Andreas beskriver den till och med som hemsk. I alla fall fram till sjätte klass.

– Det var kaos, jag blev hårt mobbad. Mobbningen var utspridd under skolåren. Men så förändrades allt när jag bytte skola, till en mindre klass, i årskurs sex. Jag fick kamrater, säger Andreas.

400 föreläsningar

Det här är Andreas första utgivna bok. Men han har berättat sin historia många gånger tidigare.

– Jag gjorde ungefär 400 föreläsningar mellan åren 2002 och 2005. Väldigt många kom fram efter föreläsningarna och sa att jag borde skriva en bok. Så blev det ju också till slut. Och jag är glad för det. Den här boken behövs, säger Andreas avslutningsvis.

Andreas Brunnström

Bor: Hässelby

Ålder: 37

Aktuell med: Signerar sin bok ”Två världar möts – Att leva med Aspergers syndrom” (Gothia Fortbildning) på Klackenbergs i Bålsta Centrum lördagen den 27 maj, mellan 12.00-13.00.

Lokal upphandling – så ska Håbo bli bäst

I Håbo är det sällan lokala företag lyckas vinna uppdraget när kommunen gör en offentlig upphandling. Det ska det bli ändring på. – Inom fem år ska vi vara bäst i Sverige, säger Malin Bergman...fredag 5/7 9:47

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt