Jan-Emanuel Johanssons vill bygga ett samhälle för att förhindra ensamhet hos äldre.

Jan-Emanuel om sitt drömsamhälle vid Rösjön: "Jag är inte ondskefull"

En 3D-modell ska få lokalborna att förstå och övertygas om Jan-Emanuels vision för sin Täbytomt. Han ser framför sig ett område där äldre, djur och barn lever tillsammans vid Rösjön.

  • Publicerad 11:19, 9 feb 2018

Kändisentreprenören Jan-Emanuel Johansson köpte år 2014 en sjötomt på Täbysidan av Rösjön, vid Skarpäng, på 74 000 kvadratmeter för dryga 6 miljoner kronor.

Idén med att köpa tomten var att bygga upp ett samhälle där unga och gamla möts.

– Jag vill att det blir förskola, LSS-verksamhet, äldreboende och 4-H gård i området. Jag vill att det ska finnas lokaler som WWF och Djurens rätt kan använda samt ett kafé. Jag vill även att det finns ett flertal radhus på tomten, säger Jan-Emanuel Johansson.

– Jag vill bygga ett område som jag själv skulle vilja bo i. Jag är så himla rädd för ensamhet, det är det största straffet man kan få. Och min vision är att det ska finnas saker att göra, barn kan leka på äldreboendet och djur samt natur är nära vilket får alla att må bra. Ingen ska känna sig ensam där.

Men framtidsdrömmen om ett samhälle där unga och gamla kan mötas är oviss.

– Jag lyckades inte förmedla min vision till lokalbefolkningen, ett riktigt misslyckande. Det blev fullkomligt ramaskri och många ville stoppa bygget. Så nu vet jag inte riktigt hur det blir, men vi fortsätter jobba för visionen vi har. Det går sakta framåt, säger Jan-Emanuel Johansson.

Nästa steg i projektet är att använda sig av 3D.

– Vi ska bygga hela området i 3D så att man ser hela området på riktigt, och så lite gamlingar, barn och getter som står här och var, så att man förstår hela känslan. Det är det här som behövs för framtiden, säger Jan-Emanuel Johansson.

Han avslutar:

– Jag är inte ondskefull. Jag vill inte bygga ett eget sommarhus eller något i den stilen. Jag vill dela med mig av den fantastiska natur som finns på platsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor lärarbrist på fritids i Sollentuna

Nyheter Lärarförbundet ser med oro på minskningen av antalet behöriga lärare på fritidshem. Snittet i landet är 53,6 barn på en behörig lärare, fritidspedagog. I Sollentuna kommun är siffran 158,2 barn.fredag 25/5 9:33