Jan-Emanuel Johanssons vill bygga ett samhälle för att förhindra ensamhet hos äldre.

Jan-Emanuel om sitt drömsamhälle vid Rösjön: "Jag är inte ondskefull"

En 3D-modell ska få lokalborna att förstå och övertygas om Jan-Emanuels vision för sin tomt vid Rösjön. Han ser framför sig ett område där äldre, djur och barn lever tillsammans sida vid sida.

  • Publicerad 11:42, 9 feb 2018

"Jag vill bygga ett område som kan förhindra ensamhet för äldre"

Kändisentreprenören Jan-Emanuel Johansson köpte år 2014 en sjötomt på Täbysidan av Rösjön, vid Skarpäng, på 74 000 kvadratmeter för dryga 6 miljoner kronor. Marken ligger emellertid i Sollentuna kommun.

Idén med att köpa tomten var att bygga upp ett samhälle där unga och gamla möts.

– Jag vill att det blir förskola, LSS-verksamhet, äldreboende och 4-H gård i området. Jag vill att det ska finnas lokaler som WWF och Djurens rätt kan använda samt ett kafé. Jag vill även att det finns ett flertal radhus på tomten, säger Jan-Emanuel Johansson.

LÄS ÄVEN: "Jan-Emanuel fortsätter med jätteprojektet"

Han fortsätter:

– Jag vill bygga ett område som jag själv skulle vilja bo i. Jag är så himla rädd för ensamhet, det är det största straffet man kan få. Och min vision är att det ska finnas saker att göra, barn kan leka på äldreboendet och djur samt natur är nära vilket får alla att må bra. Ingen ska känna sig ensam där.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men framtidsdrömmen om ett samhälle där unga och gamla kan mötas är oviss.

– Jag lyckades inte förmedla min vision till lokalbefolkningen, ett riktigt misslyckande. Det blev fullkomligt ramaskri och många ville stoppa bygget. Så nu vet jag inte riktigt hur det blir, men vi fortsätter jobba för visionen vi har. Det går sakta framåt, säger Jan-Emanuel Johansson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nästa steg i projektet är att använda sig av 3D.

– Vi ska bygga hela området i 3D så att man ser hela området på riktigt, och så lite gamlingar, barn och getter som står här och var, så att man förstår hela känslan. Det är det här som behövs för framtiden, säger Jan-Emanuel Johansson.

Han avslutar:

– Jag är inte ondskefull. Jag vill inte bygga ett eget sommarhus eller något i den stilen. Jag vill dela med mig av den fantastiska natur som finns på platsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm