Jan-Erik Bengtssons förslag ska nu bli verklighet i Obsan. Foto: Mimmi Epstein/Privat

Jan-Eriks vinst i Obsan – nu blir det boule

Nästa år blir det boulebanor i nedre delen av Observatorielunden efter ett medborgarinitiativ från Vasastadsbon Jan-Erik Bengtsson.

  • Publicerad 12:42, 24 nov 2017

Jan-Erik Bengtsson bor i korsningen Tegnérgatan/Sveavägen och tycker om att spela boule.

– Jag är halvtidspensionär och tycker det är ett kul och bra sätt att komma ut och träffa folk. Men det finns väldigt sparsmakat med banor i Vasastan. Det finns några i Vasaparken men de är halvdåliga och det brukar vara lite stökigt där, säger Jan-Erik Bengtsson och fortsätter:

– Förut fanns det boulebanor i övre delen av Observatorielunden men i samband med att man rustade upp så byggdes en hundrastgård där. Det gjorde att den grupp som brukade ses och spela löstes upp. Nu gör man i ordning nedre delen av parken och ytan bakom kiosken intill Handels som inte används så mycket.

REPORTAGE: Så gick Boulebar från litet källarhäng till krogjätte

Jan-Erik Bengtsson gjorde slag i saken och skickade in ett medborgarförslag om att anlägga boulebanor där. Idén får nu tummen upp av stadsdelsnämnden.

– Jättekul. Blir det av är det inget snack om att vi kommer att börja spela igen, säger Jan-Erik Bengtsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Dock är det inte säkert att det blir fyra banor, som i förslaget.

"Förvaltningen vill dock poängtera att den plana gräsmattan också används av andra parkbesökare, inte minst förskoleklasser, för lek och spel, och där med kan de föreslagna fyra banorna behöva minskas till antalet" skriver tjänstemännen i utlåtandet och föreslår två till fyra banor med minsta mått på 12,5 gånger 3 meter.

Projektet ska genomföras nästa år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SL-dilemma bakom avstängd rulltrappa

Nyheter Udda förklaringen till fadäsen vid Gullmarsplan Resenärer har hört av sig om "rulltrappan som alltid är avstängd" vid bussterminalen i Gullmarsplan.tisdag 23/10 6:50

Paradise Hotel festar vidare i lya i Stockholm

Nyheter Så säger grannarna Nu festar deltagarna i Paradise Hotel vidare på Hagagatan 54 i Vasastan.måndag 22/10 21:50