Ja eller nej. Imorgon avgörs det. Socialdemokraten och ja-sägaren Jan Valeskog (S) är segerviss. Bilden är ett montage. Foto: Andreas Jennische/David Chipperfield Architects

Jan Valeskog (S) "helt säker" på ett ja till Nobel Center

Imorgon ska frågan om Nobel Center avgöras i Stockholms stadshus – och motståndarna laddar för en jättedemonstration. Ja-lägrets Jan Valeskog (S) är helt säker på seger.

  • Publicerad 13:30, 24 apr 2016

"Största striden sen almarna!"

Så saluför motståndarna till Nobel Center på Blasieholmen den stora manifestation som tar plats utanför Stadshuset på måndag klockan 16.30 inför det avgörande mötet. Det är på måndagskvällen som de 101 politikerna i Stockholms kommunfullmäktige ska säga ja eller nej till detaljplanen för storbygget som medför att Blasieholmskajen grävs upp, tullhuset från slutet av 1870-talet rivs och att Nationalmuseum får en storgranne.

LÄS ÄVEN Motståndarna till Nobel Center kraftsamlar inför avgörandet

I fredags samlades några av de mest framstående motståndarna till bygget på borggården utanför Stadshuset för att snacka ihop sig inför den avgörande striden.

Majoriteten säger ja

Sex partier säger i dagsläget nej; Liberalerna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Feministiskt initiativ.

Men en majoritet av Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet som alla säger ja, väger tyngre.

Enligt motståndarna finns ändå en realistisk chans att majoritetsläget blir ett annorlunda än det väntade när saken avgörs på måndagen.

Det är ett påstående som Jan Valeskog (S), vice finansborgarråd och en av de ivrigaste påhejarna av Nobel Center-bygget, totalsågar.

När StockholmDirekt träffade honom i Stadshuset på fredagen, efter motståndarnas samling lät han lika segerviss som alltid.

Är du fortfarande säker på att det blir ja till bygget av Nobel Center?

– Absolut. Helt säker. Vi kan slå vad, sa Jan Valeskog.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.