Bayanbat Tumenbileg är köksmästare på nya "japanska tapas" Rawbata på Rörstrandsgatan. Foto: Sacharias Källdén

Japansk tapas intar Birkastan

För två veckor sedan smygöppnade Rawbata på Rörstrandsgatan. På restaurangen jobbar man med den japanska grilltekniken robatayaki.

  • Publicerad 17:00, 5 feb 2018

I lokalen på Rörstrandsgatan 15 som tidigare inhyste Xoxo har Rawbata slagit upp portarna. Krögaren Nino Armoni driver också RAW, Levinsky´s Teheran grill på samma gata.

– Tanken är att det här ska vara en restaurang där man inte bokar bord utan kommer in spontant. Vi kommer låta råvarorna prata, inte gömma dem i såser, säger Nino Armoni.

Köksmästare är Bayanbat Tumenbileg som också är ansvarig i köket på RAW.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Grunden är japansk robata vilket innebär att man grillar till exempel skaldjur och grönsaker långsamt över en plan grill med träkol. Inga flammor ska vidröra maten, säger Bayanbat Tumenbileg.

Rätterna liknar de vid japanska tapas.

– Man ska kunna ta tre till fyra rätter och blanda som man vill. Till exempel lammkotletter (ramuchoppu), kycklingköttbullar (tsukune), grönsaker på spett och kombinerade sallader.

Längst in i lokalen finns ett bord där sällskap ska kunna sitta lite avskilt, det finns även ett chef's table utformat så att kocken kan röra sig i mitten av bordet.

– Vi har 80 olika viner och så förstås sake och japanska öl, säger Nino Armoni.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är stans hetaste studentkvarter

Nyheter ✓Bästa raggningsstället ✓Billigast käk ✓Sluga försäljningstricket Studentpalatset. Handels. Stadsbibblan. Är området runt Observatorielunden stans studenttätaste? Var raggar man, vad äter man, var laddar man datorn? Vi drog till kvarteret för att få studenternas...tisdag 22/5 20:00

Handlare sågar nya gågatan i SoFo

Nyheter Både butiker och grannar är kritiska till stojiga ölstråket En vecka efter att Skånegatan blivit gågata är kritiken hård från såväl handlare som boende i området. Och bilisterna, tja, de tycks inte bry sig alls.tisdag 22/5 19:45