Järfällaprofiler. Silvana Imams torg eller Daniel Ståhls väg – hur låter det i dina öron? Foto: Sacharias Källdén/Nira Rodriguez Molin

Järfälla dissar Kampradgata: "Hellre Silvana-park"

Silvana Imams torg och Daniel Ståhls väg. Efter att Huddinge kommun lagt fram ett förslag om att döpa en väg efter Ikeas grundare Ingvar Kamprad, öppnar Järfällas kommunalråd upp för att döpa gator och torg efter lokala profiler.

  • Publicerad 15:41, 31 jan 2018

Efter att möbelkedjan Ikeas grundare Ingvar Kamprad gick bort i helgen, 91 år gammal, gick kommunstyrelsen i Huddinge under måndagen ut med att de vill döpa en gata i kommunen efter Kamprad. Detta då det Ikea-varuhus som ligger i Kungens kurva har betytt mycket för områdets utveckling.

Huddinges hyllning till Kamprad: Får egen väg

Trots att Ikea i Barkarby möjliggjort för resten av handelsplatsens etablering, liksom det bostadsbygge som pågår i närliggande Barkarbystaden, är något liknande inte aktuellt i Järfälla. Det säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S). Däremot öppnar han upp för att vägar kan döpas efter mer lokala profiler.

– Jag är positiv till såna här saker och tänker på Järfällaprofiler som Silvana Imam och Daniel Ståhl. De skulle mycket väl kunna ha gator, torg och vägar uppkallade efter sig, säger Claes Thunblad.

Att känna stolthet över platsen där man bor är viktigt, menar han, och att döpa platser i kommunen kan vara ett led i det, menar han.

– Det är kul att använda sig av gamla och nya hjältar, det är ett spännande sätt att bygga en identitet kring en kommun, säger Claes Thunblad.

Så vi kan vänta oss en Silvana Imam park i Järfälla inom en inte alltför lång framtid?

– Ja, varför inte, haha! Eller Daniel Ståhls väg, säger Claes Thunblad.

I dagsläget finns dock inga formella förslag i ärendet.

SE FILM. Rapstjärnan Silvana Imam om hemorten: "Jakan har format mig"

Ståhlmannen har landat i Viksjö: Människorna här är underbara

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hundratals hyresrätter planeras i Barkarbystaden

Nyheter "Attraktivt läge precis vid tunnelbanan" Planerna för nästa etapp i Barkarbystaden fortsätter, och bland annat planeras det för flera hundra hyresrätter, varav ett par hundra blir allmännyttiga.onsdag 23/5 15:23

Körkortsdags? Här är det svårast att köra upp

Nyheter Så många kuggar i Jakan på första försöket Det är högsäsäsong för alla med körkortsdrömmar. När det är dags att köra upp beger sig de flesta från västerort och Järfälla till Trafikverket i Jakobsberg för att visa vad de går för. Och de har...onsdag 23/5 11:54