Foto: Sanna Källdén

Järfälla dissar Kampradgata: "Hellre Silvana-park"

Silvana Imams torg och Daniel Ståhls väg. Efter att Huddinge kommun lagt fram ett förslag om att döpa en väg efter Ikeas grundare Ingvar Kamprad, väljer Järfällas kommunalråd hellre att lyfta unga lokala profiler.

  • Publicerad 10:12, 1 feb 2018

Efter att möbelkedjan Ikeas grundare Ingvar Kamprad gick bort i helgen, 91 år gammal, gick kommunstyrelsen i Huddinge under måndagen ut med att de vill döpa en gata i kommunen efter Kamprad. Detta då det Ikea-varuhus som ligger i Kungens kurva har betytt mycket för områdets utveckling.

Huddinges hyllning till Kamprad: Får egen väg

Trots att Ikea i Barkarby möjliggjort för resten av handelsplatsens etablering, liksom det bostadsbygge som pågår i närliggande Barkarbystaden, är något liknande inte aktuellt i Järfälla. Det säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S). Däremot öppnar han upp för att vägar kan döpas efter mer lokala profiler.

– Jag är positiv till såna här saker och tänker på Järfällaprofiler som Silvana Imam och Daniel Ståhl. De skulle mycket väl kunna ha gator, torg och vägar uppkallade efter sig, säger Claes Thunblad.

Att känna stolthet över platsen där man bor är viktigt, menar han, och att döpa platser i kommunen kan vara ett led i det, menar han.

– Det är kul att använda sig av gamla och nya hjältar, det är ett spännande sätt att bygga en identitet kring en kommun, säger Claes Thunblad.

Så vi kan vänta oss en Silvana Imam park i Järfälla inom en inte alltför lång framtid?

– Ja, varför inte, haha! Eller Daniel Ståhls väg, säger Claes Thunblad.

I dagsläget finns dock inga formella förslag i ärendet.

SE FILM. Rapstjärnan Silvana Imam om hemorten: "Jakan har format mig"

Ståhlmannen har landat i Viksjö: Människorna här är underbara

Järfällaprofiler. Silvana Imams torg eller Daniel Ståhls väg – hur låter det i dina öron? Foto: Sacharias Källdén/Nira Rodriguez Molin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.